yarecki_wr 09.05.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Chcemy wykorzystać książeczkę żony przy budowie domu. Przy składaniu wniosku o pozwolenie żona była zaznaczona jako współwłaściciel jednak na pozwoleniu widnieje jedynie moje imię i nazwisko. Wiemy, że do wykorzystania książeczki będzie potrzebny dziennik budowy. Nie wiemy jednak czy jeśli na pozwoleniu jest tylko jeden inwestor, a ponoć może być tylko jeden, to czy imię żony bedzie figurowało na dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.05.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Nie wiem jak to jest teraz, ale zdaje się że książeczkę można "przepisywać" na najbliższych członków rodziny. Wydaje mi się że ja tak robiłem z siostrą. Dopytaj w PKO BP, oni są chyba ciągle agentem rządowym do wypłaty wkładu z premią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 09.05.2016 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Powiedzieli mi dziś, że wystarczy, że jest na współmałżonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts