Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prog zakotwiony nie jest, ale cale okno dookola jest bardzo, tzn z tego co pamietam co 30-40cm wkrecali takie kotwy z 20-25cm dlugosci. Nawet witryny tak samo kotwili, dlatego byly szklone na miejscu.

U moich rodzicow z 15lat temu ten sam producent, nawet ten sam montazysta w taki sam sposob montowali i nic sie nie dzieje, nawet z tymi drzwiami balkonowymi.

A ta folia to cos takiego? http://m.muratorplus.pl/technika/hydroizolacje/samoprzylepna-izolacja-bitumiczna_63490.html

Zadajesz pytania.

Odpowiadam i podpowiadam jak POWINNO byc zrobione.

Zrobisz jak uważasz .

Dziwne tylko ze przez tyle lat montazysta nie nauczyl sie prawidlowego montazu

Nie no spoko, chce zrobic tak zeby bylo to dobrze. Ale jak drzwi sa juz zamontowane jest jak zakotwic prog? I tak na chlopski rozum, z ciekawosxi spytam, co daje kotwienie progu? Do gory raczej sie nie wygnie

witam, w lutym robiłem badanie kamerą termowizyjną i wyszło, że z jednym oknem coś jest nie tak. przy listwie przyszybowej jest znacznie niższa temperatura. dzisiaj był serwisant od producenta i na oko stwierdził, że nie widzi przyczyny. wg mnie skrzydła wyglądaja identycznie jak dziesięć pozostałych, żadnych pęknięć czy szpar. serwisant powiedział, że moze przysłać szklarza i przełoży jeszcze raz pakiet. tylko do tego trzeba zniszyć te listwy, bo nie wyjdą bez uszkodzenia (okno drewniane). i boję się,że mimo jednakowego lakieru mogą różnić się odcieniem, bo już prawie dwa lata mineło od montażu. i nie wiem co mam zrobić, bo serwisant mówił że miedzy ramą a pakietem i tak zawsze jest 4mm luzu, jedynie mogą napchać tam silikonu przy przekładaniu pakietu. ale nie wiem czy to jest rozwiązanie. czy zostawić tak jak jest? czym może grozić taki zimniejszy punkt na oknie?

przy pomiarze temp na dworze była w okolicach zera.

p.s. dodaje foto z termowizji

[ATTACH=CONFIG]355339[/ATTACH]

Zwróciłbym się z tym pytaniem do Włodzimierza Adamczewskiego http://www.termografia.pl/ myślę, że 30 lat doświadczenia w tym temacie zrobiło swoje...

Witam

Mi tam coraz bardziej budownictwo przypomina medycynę - jedno badanie i jeden lekarz to czasami za mało aby postawić dobrą diagnozę.

A mówienie, że robi się COŚ tak samo od 15 lat to głupota, co roku praktycznie pojawiają się nowe rozwiązania i metody i niestety jeżeli chce się być na bieżąco to trzeba je poznawać, uczyć się i wdrażać.

pozdrawiam