Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja balkonu półokrągłego

rustin

Recommended Posts

Czy możecie mi opisać jak powinna wyglądać izolacja balkonu? Czy izolacja może być wywinieta na ocieplenie domu bo jest już zrobione?

Planowałem pomalować balkon masa hydroizolacyjna np jakiś Izohan.

Dać gruba folie budowlana wywinieta na elewacje domu i ramy okienne. Na to styropian, folia i wylewka.

izolacja powinna być wywinięta na scianę pod ociepleniem. (Można też na ale wtedy robisz to na bardzo elastycznych powłokach.) Nie zapomnij o uszczelnieniu styku z elewacja i uszczelnieniu połączeń blacharskich z powłoką elastyczna (żywica i piasek kwarcowy, na to izolacja)

Nie używaj nigdy folii do izolowania balkonów, tylko chemia i to z górnej półki

Materiałów hydroizolacyjnych na rynku jest sporo. Dobre produkty ma Schomburg, PCI, Sopro, Mapei- z całą pewnością odradzam produkty marketowe chociaż mapeia w marketach też można kupić.

Kolejność nie jest przypadkowa, wg mnie schomburg to pierwsza liga zwłaszcza aquafin rs 300 lub 2k. Na stronie sopro masz fajne poradniki z opisem co i jak z nazwami materiału itp. Sopro tańszy od Schomburga ale uważam że liga niżej.

W zeszłym roku trafiłem na handlowca z firmy [moderowano] k w sumie mało znana w Polsce firma ale podobno mocniej na rynku niemieckim. Zakupiliśmy na inwestycje materiał pod płytki i okazało się że izolacja zgodnie z próbkami jakie gość nam pokazywał przy sprzedaży jest bardzo elastyczna. Daje się mocno naciągać i trudno jest ją przerwać. Materiał w sumie jak jeden z wielu dwa komponenty sypki i płynny ale naprawdę zrobił na mnie wrażenie. Ktoś próbował już tego systemu ???? Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

• 3 weeks później...
  • 1 year później...