robinn1 10.05.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie izolacji w przypadku podłogi na gruncie. Literatura podaje tak: Rys 1 Wydawnictwo Murator Rys 2 Matyśkiewicz Pytanie - czy jak jest pokazana w muratorze "posadzka" to na to wyżej idzie izolacja, wełna, izolacja, warstwa jakas wyrownacza z betonu i docelowa posadzka (np. terakota)? Inaczej chyba nie może być bo nie wyjdzie współczynnik izolacyjności cieplnej musi być jakas izolacja? Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 11.05.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) rób tak jak na rysunku 2, (ten po prawej) wstawionym przez ciebie Poniżej jak ja robiłem (opis rysunku od dołu) -piasek zagęszczony -beton 10cm -folia -2 warstwy styropianu na krzyż 10cm i 15cm w nich schowałem instalacje wod-kan + odkurzacz -folia -ogrzewnie podłogowe -wylewka z mixokreta 7cm -podkład pod panele -panele Ocieplenie zewnątrz fundamentu dałem na całej wysokości 10cm, i dodatkowo wieniec 5cm od środka Edytowane 11 Maja 2016 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinn1 12.05.2016 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Tak zrobię, Dzięki za zdjęcie i przekrój :) Pozdrawiam rób tak jak na rysunku 2, (ten po prawej) wstawionym przez ciebie Poniżej jak ja robiłem (opis rysunku od dołu) -piasek zagęszczony -beton 10cm -folia -2 warstwy styropianu na krzyż 10cm i 15cm w nich schowałem instalacje wod-kan + odkurzacz -folia -ogrzewnie podłogowe -wylewka z mixokreta 7cm -podkład pod panele -panele Ocieplenie zewnątrz fundamentu dałem na całej wysokości 10cm, i dodatkowo wieniec 5cm od środka [ATTACH=CONFIG]355544[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts