ceston 10.05.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Mam pytanie odnosnie sciany na poddaszu. Sciana jest z pustaka i chce zrobic przed nia scianke szkieletowa ocieplona welna. Moje pytanie to czy welna moze dotykac tej sciany z pustakow czy musi byc oddzielona np folia.Oraz pytanie odnosnie sufitu chce plyty osb przykrecic do krokwi oddzielajac plyte od krokwi tylko folia paroizolacyjna a miedzy krokwie dac wlene i od gory zamknac to plytami czy u gory tez musze dac folie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 11.05.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 ściankę szkieletową ( mówimy o drewnianej ?) postaw 2-3 cm od pustaka od tyłu przymocuj sznurek co 20 cm ( nie musi być gęsto jak na suficie ) aby wełna pozostawiła szczelinę . Na wełnę i szkielet folia paroszczelna i na to płyta Gipsowa lub co tam chcesz ( pamiętaj by elementy drewniane były suche i na podłodze między drewno a beton połóż pasek foli by bezpośredniego kontaktu nie było ). Na suficie od góry nie dawaj żadnej foli - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceston 12.05.2016 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 szkielet bedzie z profili na podlodze miedzy profil a podloge chce dac ten pasek tasmy co sie daje. Wlasnie chodzilo mi o to czy welne oddzielac od pustaka sznurkiem bo chcialem tak wlasnie zrobic. Dziekuje za szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts