Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Źle położony tynk

Paula_0071

Recommended Posts

Umowę mam i dowody wpłaty na zaliczki które dawałam. Nie mam tylko fv

no to masz czym go straszyc...

skoro masz umowe i dowody wplaty wystarczy powiedziec zeby wystawil Ci FV .... tylko ze wtedy wybierasz ta 1-sza droge wg mnie troche podla, bo trzeba byc czlowiekiem mimo wszystko w kazdym przypadku.

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tzn moim zdaniem to ja bym to zostawiła tylko mu nie zapłaciła tej reszty. Bodajże 3500 zł. Dobierała pieniędzy, wynajęła inna ekipę do naprawy. Dodam że doliczyl inne koszty: tynkowanie balkonu, rozstawienie rusztowań, podkopywanie w koło domu, wstawianie parapetów, poprawka daszku także całości wyszło 9500 zl

Poza tym na materiał zbierałam kasę od tamtego roku i nie mam na jego ponowny zakup także jestem w czarnej du....ie

no to polubic tak jak jest i np podpisac aneks do umowy ze warunkowo wyplacasz reszte a jak bedzie $ na materialy to wykonawca zobowiazuje sie wrocic i poprawic to co jest spieprzone. to na zasadzie polubownie.

A jak nie - to na noze i tyle.

Tylko okresl ktora droge wybierasz, bo nie wiem czy chce dalej uczestniczyc w tej dyskusji

Tzn moim zdaniem to ja bym to zostawiła tylko mu nie zapłaciła tej reszty. Bodajże 3500 zł. Dobierała pieniędzy, wynajęła inna ekipę do naprawy. Dodam że doliczyl inne koszty: tynkowanie balkonu, rozstawienie rusztowań, podkopywanie w koło domu, wstawianie parapetów, poprawka daszku także całości wyszło 9500 zl

ale jaka inna ekpie wezmiesz? moja, EWBUD, Sain z forum? za 40zl netto/m2? plus VAT? to prawie 2x tyle co Ci co to robili.

czy taka sama za 8zl z m2? i efekt bedzie taki sam.

a tynku nie mozna sobie tak dokladac w nieskonczonosc, bo w pewnym momencie warstwa jest za gruba i albo odpadnie albo popeka.

Aaa jeszcze zapomniałam dodać że mam zastrzeżenia do do odpadu styropianu jest go mnóstwo. Dodam że brali również całe paczki i na nich stawali po czym oczywiście ulegały zniszczeniu i nie da się ich już zwrócić :-(

wspołczyje Wam, bo macie "trochę" m2 do poprawy, ale ta cena absolutnie nie przystaje do warunków rynkowych....

To juz powinno sie zapalić światełko.

Poza tym, każda ekipę, w której końcowym efekcie pracy ważna jest estetyka, warto jest zobaczyć na żywo, na poprzednich realizacjach.

Jestem zbyt ufna. Moja wina. Zdanie mam również takie ze jeżeli wykonawca wie że czegoś nie umie to nie powinien się tego chwytać i powinien mieć świadomość że jeżeli nie umie, popsuje komuś towar to będzie miał więcej szkody jak pożytku. Takoe jest moje zdanie.... Nie jestem mściwa ale to są moje pieniądze i jakoś muszę zawalczyć o swoje. Mam tylko cicha nadzieję że wykonawca będzie chciał załatwić sprawę polubownie

Panowie,

od tego ze na wrzucacie Paula_0071 jaka byla glupia i ze ma za co zaplacila jej juz nie ubedzie i wam chyba tez nie przybedzie.

Paula_0071 masz umowe, faktury nie podpisywalas wiec nie jestes jeszcze w najgorszej sytuacji.

Ja bym probowal polubowne znalezc rozwiazanie z wykonawca, ale to moze byc trudne bo na dobra sprawe musialoby byc zrobione to co juz zostalo opisane- klej, siatka, grunt i tynk. Masz problem z winy wykonawcy i on za to powienien zaplacic. Od tej pory nic na gebe a i tak lepiej poradzic sie prawnika

Moja uwaga: popieram fightera w całej pełni. To historyjka z serii: dobrze, lepiej, najtaniej... Nie ważne ile razy by się mówiło ludziom: z te pieniądze to tam są śmieci z podłogi, za te pieniądze... pierwsze pytanie: a ile się da urwać. To urwali, pytanie jeszcze jedno: ile pocyganili na materiale (czyli ile kleju mniej zużyli niż norma przewidywała, jak słabe styro kupili (miast lambda 0,035 dali 0,044) i tak dalej. Te 25 zł/m2 odbili sobie tam gdzie inwestor jako tako oblatany w temacie nie zauważy nic.

W kwestii umowa i US - jest i druga możliwość - oni polecą jako pierwsi do US i powiedzą, że chcieli wystawić FV, i w ogóle, ale oni dorabiają ekipą na to by mieli za co żyć, co widać po stawce i wtedy to ten co dawał znajdzie się centrum zainteresowania. Ta broń działa w obie strony.

Niewypłacenie kasy do końca spowoduje to, że temat będzie "jak widać", a ci by chcieli go poprawiać skasują stawkę normalną razy ileś - po prostu poprawki i "nie wiadomo co tam jest"

niestety sa na przegranej pozycji Blato z tym US. FV powinni wystawic i tyle, czy ja inwestor wrzuci do kosza czy zarchiwizuje: powinna znalezc sie w rejestrze sprzedazy.

tu na towarze nie pocyganili - kupiony przez inwestora

Moja uwaga: popieram fightera w całej pełni. To historyjka z serii: dobrze, lepiej, najtaniej... Nie ważne ile razy by się mówiło ludziom: z te pieniądze to tam są śmieci z podłogi, za te pieniądze... pierwsze pytanie: a ile się da urwać. To urwali, pytanie jeszcze jedno: ile pocyganili na materiale (czyli ile kleju mniej zużyli niż norma przewidywała, jak słabe styro kupili (miast lambda 0,035 dali 0,044) i tak dalej. Te 25 zł/m2 odbili sobie tam gdzie inwestor jako tako oblatany w temacie nie zauważy nic.

W kwestii umowa i US - jest i druga możliwość - oni polecą jako pierwsi do US i powiedzą, że chcieli wystawić FV, i w ogóle, ale oni dorabiają ekipą na to by mieli za co żyć, co widać po stawce i wtedy to ten co dawał znajdzie się centrum zainteresowania. Ta broń działa w obie strony.

Niewypłacenie kasy do końca spowoduje to, że temat będzie "jak widać", a ci by chcieli go poprawiać skasują stawkę normalną razy ileś - po prostu poprawki i "nie wiadomo co tam jest"

Rozbawiłeś mnie tym tekstem. Za sam materiał dałam jakieś 22 tys. zł. Kleju nie poszło mało bo 4 palety. Styropian też kupowałam jak najlepszy itd. A co do fv to wykonawca / sprzedawca ma obowiązek mi ją wydać i nie ważne właśnie co ja z nią zrobię. To tak jak idziesz do sklepu spożywczego na zwykłe zakupy nie ważne czy chcesz paragon sprzedawca MUSI/MA OBOEIĄZEK ci go wydać :-)

Rozbawiłeś mnie tym tekstem. Za sam materiał dałam jakieś 22 tys. zł. Kleju nie poszło mało bo 4 palety. Styropian też kupowałam jak najlepszy itd. A co do fv to wykonawca / sprzedawca ma obowiązek mi ją wydać i nie ważne właśnie co ja z nią zrobię. To tak jak idziesz do sklepu spożywczego na zwykłe zakupy nie ważne czy chcesz paragon sprzedawca MUSI/MA OBOEIĄZEK ci go wydać :-)

no to okreslilas wlasnie kierunek w ktorym zamierzasz isc. w sumie... dobrze i Tobie ze masz problem - wybralas szemrana firemke jak najtaniej i dobrze tez temu wykonawcy - jak robi po takich stawkach w takich standardach i z takim zapleczem - to niech teraz sie z Toba uzera.

Powodzenia zycze zarowno Tobie jak i wykonawcy, tu mamy sytuacje trafil swoj na swego i juz :)

Czy jak najtaniej to też bym polemizoqała gdyż dużo firm oferowalo mi taka cene bo dużo metrów i schodzili z ceny. Były też tańsze. Droższe też ale to już z materiałem a ja materiał chciałam swój. Swego dochodzić muszę niestety to są moje pieniądze. Jeszcze żeby wykonawca naginał z pracą to by było inaczej. A on raz Przyjedzie raz nie i tak to trwa już 6 tygodni. Nie mówiąc już o tym że zaczynają o 9 a kończą 14-15. Nie umie to niech nie robi. Nie zamierzam go ciągnąć po sądach ale niech naprawia to co spieszył gorzej jak znowu wyjdzie tak samo. To wtedy będzie miał problem po raz kolejny.

Spoko panowie, szwagrowi chłopaki robili ostatnio elewacje na budynku, 500metrów, i za styropian, siatkę, klej i dwie warstwy farby i 20 parapetów policzyli 5000zł ;0

Ale od razu było wiadomo że chłopaki się uczą dopiero i nie będzie prosto, równo i czysto. Oni się nauczyli, szwagier ma elewacje za grosze, a że krzywo wyszły pierwsze dwie ściany to mu specjalnie nie przeszkadza bo to budynek który wynajmuje na magazyny - wiec chodziło tylko o to by jako tako wyglądał z tych 10 metrów:)