Balto 12.05.2016 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Uwag kilka: rozśmieszył czy nie nie ważne. Różne cuda widziałem, także takie gdzie część tego co kupił inwestor (jego materiał) - wychodziło kilka worków poza budowę. Poza tym fakt, że "byli tańsi" nie oznacza, że ci nieco mniej tańsi są super. Umowa umową, to czy powinni to jedno, to, że umowa poszłaby do kosza, a kasa z umowy na ew. "jakieś deklaracje" na tyle łbów co robili by się podzieliła to osobna sprawa. W tej sytuacji fory w US ma ten kto jako pierwszy poleci do skarbówki i przedstawi się z lepszej strony. Znana jest mi osobiście taka sytuacja, kiedy to inwestor wylądował w czarnym tyle, a nie wykonawca. Po prostu ten przedstawił się jako osoba, która nie miała za bardzo z czego żyć i chciał oddać długi jakie miał, stawka niewielka bo nie chciał zarobić tylko długi oddać, poza tym jeszcze zgłosił dokładnie tą ilość pieniędzy jaką dostał. Wpadł inwestor: bo wedle skarbówki to akurat on był tą stroną próbującą kombinować. Ogólnie było w cholerę łażenia. Uwaga jedna: podatek dochodowy od wykonawcy został wpłacony momentalnie od kiedy sprawa wypłynęła w tak zwanych "zębach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_0071 16.05.2016 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Wykonawca powiedział że poprawi to na swój tynk. I skąd moje pytanie gdyż zaproponował że zdrapią całą ścianę i zrobią od nowa czy tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 16.05.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Samego tynku nie zdrapią chyba ze razem ze styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 17.05.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Podłączę się pod temat, mam dwa zapytania: Mam zrobioną elewację do momentu "grunt" pozostał tylko tynk..... jeżeli na jednej ścianie mam podobną sytuację, tzn. klej za szybko wysechł i też widać takie przejścia - łączenia.....Czy tynk to przykryje:???: - ma być NQG z Caparola....1,5mm baranek, kolor kleju, gruntu i tynku BIAŁY.... - ile kosztuje samo położenie tynku? Nie chcę firm krzak...ma być z umową, FV....PORZĄDNIE...tego sam nie zrobię.... fighter1983 jaka jest Wasza stawka? - wiem, że trudno namówić Kogoś na sam tynk,....ale cena jest sprawą drugorzędną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.05.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Podłączę się pod temat, mam dwa zapytania: Mam zrobioną elewację do momentu "grunt" pozostał tylko tynk..... jeżeli na jednej ścianie mam podobną sytuację, tzn. klej za szybko wysechł i też widać takie przejścia - łączenia.....Czy tynk to przykryje:???: - ma być NQG z Caparola....1,5mm baranek, kolor kleju, gruntu i tynku BIAŁY.... - ile kosztuje samo położenie tynku? Nie chcę firm krzak...ma być z umową, FV....PORZĄDNIE...tego sam nie zrobię.... fighter1983 jaka jest Wasza stawka? - wiem, że trudno namówić Kogoś na sam tynk,....ale cena jest sprawą drugorzędną Zmyć, ponownie zagruntowac i tynk. O ile nie trzeba równać i naprawiać. A jaka stawka ; gdzie i ile m2 bo koszty organizacji w sensie dwiezienie i rozstawienie rusztowań może być mało ciekawe cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 17.05.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) fighter1983 ale tym klejem nie muszę się martwić - tak jak pisałem: widać łączenia, przejścia...A jak się zmywa taką elewację?Bydgoszcz - 210m2...PS...cały materiał Knauf + Caparol zakupiłem u Ciebie..... Edytowane 17 Maja 2016 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 18.05.2016 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Tynk wszystko przykryje więc po co ta dyskusja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 18.05.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Tynk wszystko przykryje więc po co ta dyskusja? Właśnie tego nie byłem pewien, dlatego zapytałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts