Justyna2910 11.05.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Witam,moja budowa jest na etapie zalewania chudziaka. Dowiedziałam się, że planując posiadanie kominka muszę jakoś doprowadzić do niego powietrze z zewnątrz. Mam zakupione 2 takie kominy: Uniwersal KW fi 200 mb. Jest to gotowy system kominowy. Czy on od razu zapewnia jakoś doprowadzenie powietrza do kominka i do pieca na ekogroszek czy do obu muszę prowadzić osobne rury na chudziaku? Proszę o szybką poradę, bo na sobotę planowane jest zalewanie chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.05.2016 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Witam, moja budowa jest na etapie zalewania chudziaka. Dowiedziałam się, że planując posiadanie kominka muszę jakoś doprowadzić do niego powietrze z zewnątrz. Mam zakupione 2 takie kominy: Uniwersal KW fi 200 mb. Jest to gotowy system kominowy. Czy on od razu zapewnia jakoś doprowadzenie powietrza do kominka i do pieca na ekogroszek czy do obu muszę prowadzić osobne rury na chudziaku? Proszę o szybką poradę, bo na sobotę planowane jest zalewanie chudziaka. Wypowiem się w sprawie kominka. Do kominka powinnaś doprowadzić powietrze oddzielnym kanałem. Uniwersal to kiepski pomysł, jako odprowadzanie dymu z kominka. Informacje dlaczego, znajdziesz na tym forum, przeglądając wątki o kominach w dziale kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 19.05.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 I doprowadzenie powietrza nie na chudziaku a pod chudziakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.05.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Nie wspominając o sensowności instalacji trutki "eko"grochowej do NOWEGO domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.05.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Do kominka rura z powietrzem do spalania fi 110 lub lepiej 160 , ten drugi rozmiar na wszelki wypadek gdybyś chciał zainstalować większy wkład , pod chudziakiem i izolacją przeciwwilgociową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts