mva 26.07.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Mam pytanie dotyczące przewodów jakimi należy łączyć halogeny 12V (mam ich 10 w klatc schodowej w scianie + trafo 200W) Jakie powinny być przekroje tychże przewodów (czy moiże to być żyłka taka jak w kablach zasilających na przykład do radia etc.) pozdr, MVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 26.07.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 10szt - trafo 200W tzn ze halogeniki są 20W szt ... zalezy jakie odległosci masz miedzy nimi jak duze to bedą spadki napiecia. Ja dałbym 2,5 mm2 powinno wystarczyc ... mozna zrobic tez zasilanie coś w stylu pętli z trafo do pierwszego halogenu z niego (równolegle oczywiscie )do drugiego itd a z ostatniego znów do trafo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts