karla4 11.05.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Drodzy Panowie zwracam się o pomocMam w kuchni meble wykonane z bloczków z betonu komórkowego Ytong, do nich przykęcone są drzywiczki na zawiasach. Problem w tym , że po 2 latach użytkowania zawiasy"chodzą", drzwiczki poopadały,nie domykają się, a jeden zawias całkiem wyrwał dziurę w betonie. Proszę doradźcie, czy można te zawiasy na nowo zamontować na jakiejś metalowej blaszce? Bo lada chwila odpadną mi wszystkie drzwi. Tylko co mam kupić? Doradźcie bo jestem kompletnym laikiem w tym temacie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 11.05.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 To masz na wkrętach przymocowane czy na kołkach plastikowych + wkręt? Nic dziwnego ze to chodzi, dziwny to pomysl na drzwiczki, w koncu musialo sie urwac albo sie urwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karla4 12.05.2016 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Mam przymocowane na samych wkretach,moge przeslac zdjecie. Wiem,ze dziwnie i bez sensu, ale tak mi to "spec"zrobil. Jak mozna to przerobić? Pytanie dla Was pewnie śmieszne, ale ja jestem kompletnym laikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 12.05.2016 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Pokaż zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 12.05.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 [Zapytaj tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245411-uDany-z7-czyli-nowa-nadzieja&highlight=dany Dana ma szafki kuchenne własnoręcznie wymurowane z cegieł z frontami,w nowym domu planuje takie same zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 12.05.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Mam przymocowane na samych wkretach,moge przeslac zdjecie. Wiem,ze dziwnie i bez sensu, ale tak mi to "spec"zrobil. Jak mozna to przerobić? Pytanie dla Was pewnie śmieszne, ale ja jestem kompletnym laikiem. Wewnątrz obudowy z bloczków zrób drewnianą ramkę i do niej przytwierdź drzwiczki. Problem taki, że zmniejszysz światło szafki i będziesz musiał również zmniejszyć drzwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karla4 13.05.2016 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 A inna opcja? Drzwiczki mam i innych nie chcę. Jakaś płytka metalowa albo plastikowa pod te zawiasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.05.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Jak rozumiem "wyrobiły" się wkręty, a w zasadzie plastikowe kołki. Ja bym zrobił tak : - wywalił plastikowe kołki- w istniejące otwory wkleił bym na kotwę chemiczną odcinki pręta gwintowanego o odpowiedniej średnicy, tak aby pasował średnicą do otworów w zawiasie. Po zastygnięciu nie do wyrwania.- zawiasy przykręcił bym nakrętkami z podkładkę sprężynującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts