Marci_n 12.05.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Wczoraj za czeli u mnie montować więźbę (drewno suszone, heblowane) i nie podoba mi się kilka rzeczy. - murłata poobijana młotkiem - krokiew zewnętrzna jako jedyna z oflisem - kilka krokwi krzywo Fachowcy powiedzieli ze to później się naciągnie Ja rozumiem jeśli jest krokiew krzywa po długości to przy deskowaniu się to wyprostuje, ale jeśli wystające końcówki nie maja pionu to jak to naciągnąć ? Dodam że deskować będę sam. Jak to było u was, a może to jest norma w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.05.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Z krokwiami nie problem ale trzeba to zrobić przed deskowaniem i powinien zrobić to ten kto zamawiał drewno. Murłacie też się nic wielkiego nie stało i to wgniecenie od młotka nie będzie widoczne. Przy perfekcyjnym wykonaniu powinna być murłata bita np. przez deskę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts