michal1500100900 12.05.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Witam,Odniosę się do artykułu na http://porady-montera.eu/paroizolacja-1-dawac-czy-nie Zakładając że mam szczelnie zaizolowany stryszek. Jest tam wełna między krokwiami, jest żóła folia paroizolacyjna.I jest ciepło wiosną. Pojawia się pytanie: Nie ma tam żadnego ruchu powietrza. Powietrze jest stare. Nie ma gdzie uciekać bo folia nie przepuszcza. Gdy jak wiemy powietrze jest stare to tworzą się w nim różne mikroorganizmy a stąd droga do grzybów itd. Czy to jest problem ? Jak powinno się ten problem rozwiązać ? Czy powinno się jednak tę folię w kilku miejscach naciąć i połączyć jakimiś rurami z rozciętą folią (papą) w kalenicy ? Podsumowując: Mam użytkowe poddasze a nad nim stryszek. Ociepliłem wełną stryszek aby woda się w nim nie skraplała, no i położyłem paroizolację, ale zastanawia mnie fakt starego (niewentylowanego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts