adam_anton 12.05.2016 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Witam wszystkich, jako że żona nie lubi kabli ciągnących się po domu postanowiłem, że puszczę kabel hdmi przez ścianę (ok 20m)I moje pytanie:lepiej kupić pierwszy lepszy kabel i rurkę pcvczy kupić kabel za 300zł i mieć święty spokój? W sieci dużo informacji, że nie warto przepłacać za kabel ale z drugiej strony przepłacę jak zrobię kolejny remont przez zepsuty kabel...Jakieś porady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Takie kable tylko w rurce. Wiem bo musiałem już wymieniać drogi 12-to metrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 16.05.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Zdecydowanie w rurce, to podstawowa sprawa. Ewentyalnie są takie białe listwy, które się montuje do ścian i tam można ukryć kabel, ale nie wiem, czy to satysfakcjonujące dla ciebie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 16.05.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ja poprowadziłem HDMI w podłodze, pod styropianem. Jeśli się dopiero budujesz, to pomyśl o takim rozwiązaniu, prawdopodobnie wyjdzie Ci krótszy kabel. A rurkę i tak możesz dać, nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertPolanski 16.05.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Nie ma sensu przepłacać za kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 17.05.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Moim zdaniem do zwykłego oglądania TV, filmów i słuchania muzyki normalny kabel z pozłacaną kocówką wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 19.05.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Po co w ścianie? My poprowadziliśmy najtańsze kable pod styropianem pod podłogówką, bez pozłacanych końcówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregtt 01.06.2016 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ja zabudowałem szeroka listwę zatrzaskową pod tynkiem i mam na ścianie tyko tv, reszta czyli tv-sat, dvd w piwnicy. A w listwie 2 hdmi, 2 przedłużacze pilotów, kabel antenowy i dodatkowy kabel gdyby coś trzeba by przeciągnąć jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_anton 01.06.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 No i cały czas nie wiem co z tym zrobić, dużo z Was proponuje jednak w styropianznalazłem takie cośhttp://www.avstore.pl/kabel-przewod-hdmi-2-0-wireway-ww310120-20m.html czytałem już o WireWay że znana marka i żę robi wytrzymałe kable. Długosć będzie ok i patrząc na ewentualne problemy z późniejszym demontarzem to chyba kupię taki droższy przewód dla spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts