idziak 26.07.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam Szanownych Grupowiczow.Mam pytanie: dostalem oferte na kocioł viessmanna vitopend 100 + montaż za 6900 + 7% VAT (wroclaw) - za wykonanie kotlowni. Dobra cena czy taka sobie? W marcu negocjowałem za 5300 + VAT ale wtedy odpuscilem myslac ze dostane to samo pozniej. Pozdrawiam. Idziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 26.07.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 a czemu chcesz Viessmanna ? Za dużo pieniążków ?u innych za zbliżoną cenę kupisz kondensacyjny ....Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 26.07.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 a czemu chcesz Viessmanna ? Za dużo pieniążków ? u innych za zbliżoną cenę kupisz kondensacyjny .... Krzysiek nie tylko kociol mozna kupic tanszy. Cegly, welne, cement, plytki i wszystko inne tez. Poza tym kociol kondensacyjny nie zawsze jest najlepszy. idziak wg mnie cena zaczynalaby byc atrakcyjna gdyby "twoj" viessman kosztowal 6900 z vatem. Nie wiem co to znaczy "wykonanie kotlowni" czy to tylko podpiecie kotla, czy takze pelne obszycie kotlowni i/lub poprowadzenie gazu. Co do cen to moze jeszcze warto troche poczekac bo na razie PLN troche rosnie w sile ale z drugiej strony niedlugo bedzie sezon ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julkawrocław 26.07.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Na pytanie o kocioł Vissmana zawsze pada odpowiedz :dlaczego taki drogi,dlaczego Vissman są tańsze.Dość dziwne podejscie do sprawy,ciekawe dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 26.07.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Cena Vitopend 100 z cennika vissmanna z 2003 roku ( wersji jest tu mnogość) dwufunkcyjny kosztuje z otwartą kom. 3415 zł, a zamkniętą 3887 zł , sprzedaja je tylko w zestawach po 8 szt. cena nettoJednofunkcyjny z zasobnkiem wiszacym 80l z otwartą kom. 7770, a z zamknietą 8179 zł po 1 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idziak 26.07.2004 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Dzieki za info. Precyzujac Vitopend 100 WHE z otwarta komora + zasobnik 120 l + sterownik . Jezeli chodzi o "wykonanie" to sprowadzi sie ono do podlaczenia pieca + ew. drobne prace dodatkowe. Zastanawiam sie tez nad podpieciem drugiego obiegu na ogrzewanie podlogowe - podobno robi sie to przy zastosowaniu mieszaczy bez problemu z tym kotlem. Co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 27.07.2004 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 OK - sorki - nie zauważylem że to nie "mój" wątek ale poważnie: uważam że płacenie +/- 1.5- 2 razy wiecej za kotlownie, bo to Viessmann ... Wiem, że należy uważać na wydawane pieniądze na KAŻDYM etapie budowy (niestety - wiem to już PO budowie ) - w związku z tym jeśli ktoś planuje zainstalowanie kotła "tradycyjnego" z otwartą komorą, to jest modeli takich kotłów bardzo dużo, a Vitopend wyróżnia się prawdopodobnie TYLKO tym, że jest najdroższy Przepraszam jeszcze raz, jeśli zostałem zrozumiany jak zazdrosny/zgryźliwy/bez_kasy/.... starzec hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 27.07.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Stereotyp że Viessman jest najdrozszy dalej panuje na grupie. Za te pienadze nie kupoisz kondensata a np. drozsze sa Junkersy , Di Ditrich , Wolfa - znam z autopsji, po porstu maja małe rabaty. Natomiast tansze 5 -10 % sa np. Immergasy (oczywiście najtańsze) - ale czy za ta róznice nie warto kupic jednak Viessmana. Oczywiscie cena 6900 netto jest troche wysoka - poszukaj dalej. Ja własnie z powodu CENY kupiłem Viessmana poniewaz kształtopwał sie w środku stawki cenowej a jakosciowej na samej górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 27.07.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Piece Vismana są warte swojej ceny i już. Każdy ma prawo do wypowiedzenia swojej opinii, ale decyzję podejmuje inwestor. Kto nie używa takiego kotła nie ma pojęcia o jego zaletach czy wadach. Patrzenie na towar przez pryzmat ceny jest błędne. Gdyby tak było wszyscy kupowali by np malucha i jeździli nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 27.07.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 OK - tczarku, ale są też Forumowicze co mają Termeta UniCO-22+zbiornik+sterowanie (możesz zapytać ich o cene) i są bardzo zadowoleni,więc warto dla przyszłego Inwestora przytoczyć parę argumentów zakupnem akurat tego Viessmanna hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b-obi 27.07.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Ten sam co twój + zasobnik 200l + wszelkie ustrojstwa do tego + montaż i uruchomienie tej kotłowni = 7 000 zł brutto/ vat 7 % / - przyciśnij gościa , a zejdzie z ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 15.08.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Witam.A ja dostałemtaką ofertę:kocioł 100 z otwartą komorą jednof. + zasobnik 120l + pompa do cyrkulacji cwu + wszystkie duperele przyłączeniowe+ zmontowanie i odpalenie 7400,- brutto.Sam nie wiem co o tym myśleć. Mam mieszane uczucia wydzjąc tyle kasy ale konkuręcja ma się dość podobnie.Sam kocioł + zasobnik 5150,- netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts