Łukasz Zalewski 15.06.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Witam, Też mam taki problem. Działka 1200mkw w tym 50mkw powierzchni rolnej i banki nie chcą mi udzielić kredytów. Nie wiem jak to rozwiązać... Masz wydane WZ? Istnieje plan zagospodarowania przestrzennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drza 25.08.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam, Mam pytanie. Aby dostać kredyt (żeby w ogóle złożyć wniosek) musiałem zmienić w ewidencji gruntów rodzaj działki na Bp po całości. Działka ma 10 arów. Zmienili mi i dostałem wypis i wyrys. Dwa dni później weszła ustawa, że działki do 30 arów nie muszą już spełniać tego wymogu. Czy teraz mogę znowu zmienić w ewidencji gruntów mojej działki na 50% Bp i 50% rolna? Będzie to duży problem? Chciałbym zmniejszyć kwotę podatku jaki będę musiał teraz płacić. Geodeta powiedział, że tak naprawdę działka potrzebuje 5 arów Bp i 5 arów R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts