romeok01 17.04.2017 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Nowy wpis na moim blogu, tym razem o komunikacji przewodowej MySensors na RS485 http://projektpimalina.blogspot.com/2017/04/mysensors-komunikacja-przewodowa-rs485.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelowy 02.06.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, Chciałem się podpytać jak rozwiązaliście u siebie kwestię regulacji temperatury w pokojach.Jestem na etapie elektryki, do każdego pokoju podciągam skrętkę pod regulator temperatury.Ogrzewanie będzie głównie podłogowe.Zastanawiam się jakie dać regulatory aby można było sterować zarówno z panelu pokojowego jak i z aplikacji domoticz.Są jakieś gotowe rozwiązania np Danfoss link ale dość drogie ( z tego co pamiętam działa chyba na z-Wawe). Może by zastosować takie regulatory ze znanego chińskiego portalu SML-1000GB po 32$ z możliwością sterowania po Modbus RTU lub RS485. Edytowane 2 Czerwca 2017 przez morelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasza31 12.06.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Jak dla mnie ten temat jest także jak najbardziej na czasie, bo jednak chciałabym postawić na taką ofertę jak System Inteligentnego Domu Może ktoś z Was już się z nim zetknął moderowano? Czytałam nieco na temat tego rozwiązania i okazuje się, że pozwala na sterowanie roletami, ogrzewaniem, bramami, czy też klimatyzacją i powiem szczerze, że tak najbardziej interesują mnie dwie pierwsze opcje. Póki mieszkałam w starym domu i często wyjeżdżam w ramach pracy, wracając zimą w nocy, no nie było za przyjemnie. Dlatego tak sobie pomyślałam, czy nie byłoby dobrym pomysłem wybranie takiego systemu, zwłaszcza, że można go obsługiwać przy wykorzystaniu aplikacji na Androidzie. Możecie mi coś doradzić w tej kwesti, bądź też zaproponować podobne rozwiązanie? Będę bardzo zobowiązana. Edytowane 11 Września 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jmadejek 03.08.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Witam wszystkich Kupiłem dom wolnostojący z centralą alarmową Satela (chyba CA-10, 8 czujek przewodowych) , którą chcę wymienić na Integrę, właśnie robię tam mały remont i chciałbym wprowadzić trochę automatyki domowej. Najlepiej na Raspberry Pi + Satel Integra Co chciałbym zrobić-rolety + sterowanie-kamery IP + macierz NAS-sterowanie ogrzewaniem (sterowanie kaloryferami + podłogówką + piec na ekogroszek)-sterowanie bramą + domofon w przyszłości-sterowanie oświetleniem zewnętrznym-stacja pogodowa-system nawadniania Chciałbym zapytać,jakie kable mam pociągnąć od rolet do centrum sterowania, żeby to wszystko spiąć i w przyszłości sterować?Chcę przenieść centralę Satela w inne miejsce, czy kable od czujek można przedłużać - jakie to są kable?Jaką dokładnie płytę Satela powinienem kupić? Zastanawiam się nad INTEGRA 128-WRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroLED 02.10.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Podepnę się pod temat kolegi. Na naszym kanale YouTube prezentujemy moduły które można w łatwy sposób sparować z systemem domoticz i sterować m.in oświetleniem, bramami garażowymi, roletami itd. Zapraszam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACCAN 02.10.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Podepnę się pod temat kolegi. Na naszym kanale YouTube prezentujemy moduły które można w łatwy sposób sparować z systemem domoticz i sterować m.in oświetleniem, bramami garażowymi, roletami itd. Zapraszam wszystkich Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 07.10.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Jestem na etapie dziurawienia ścian i prowadzenia nowych kabli. Jakie kable przygotować i skąd dokąd żeby podłączyć Domoticz do: Satela, fotowoltaiki, stacji pogodowej oferującej surowe dane przez LAN lub internet, internetu, sterowania domem itp.Z Satelem to się łączy zwykłym kablem do alarmów przez wejścia i wyjścia czy jakoś inaczej? RS485, LAN?Co doprowadzić do rozdzielnicy elektrycznej? Domoticz będzie sterował obwodami przez wejścia do Satela czy przekaźniki bezpośrednio? Rolety do INT-ORS czy inaczej? Jakimi przewodami i jakie sensory? Wszędzie są funkcje i bajery ale niewiele informacji o okablowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 02.11.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 No temat jakiego szukałem. Na chwilę obecną mam zamiar zrobić tylko instalację opartą na pomiarach temperatur: w rekuperacji i GGWC oraz dodatkowo kotłownię..Temat fajny a w miarę zdobywania umiejętności fajnie by było wpinać się w niektóre urządzenia np móc sterować rekuperacją zdalnie czy chociażby sterowaniem podłogowym. ale to wszystko za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 03.11.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Nie wiem czy trochę pomogę, ale zacząłem przeglądać dokumentacją techniczną za pomocą sterowniki HPM da się w pełni sterować pompą i odczytywać wszystkie parametry nawet przez internet. Jest opisane gdzie trzeba się w pIąć w PCB pompy Ciepła.https://www.panasonicproclub.com/uploads/general/default_software_guides/HPM_HBInstIB_en.pdf Może ktoś podejmie się próby odczytów i komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 08.11.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Znalazłem Opisane podłączenie i kodowanie po RS232 Rj45 jednostki rekuperatora Zehnder 350 LuxeMoże komuś się przyda https://drive.google.com/open?id=1EyaKlN3ABk5BdIoAm6xrp-L1bSwJY4fu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romeok01 26.03.2018 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Zapraszam do śledzenia mojego bloga o budowie własnej automatyki domowej, co jakiś czas pojawiają się nowe wpisy.Jeden z ostatnich wpisów o wykorzystaniu modułu ESP.https://projektpimalina.blogspot.com/2018/01/wemos-d1-mini-pro-esp-easy-w-domoticz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts