nowakkamil 14.05.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Cześć Potrzebuję waszej rady / pomocy.Problem dotyczy odmowy wydania warunków technicznych przyłączy (woda i kanalizacja). Uzasadnienie wygląda następująco:"W związku z brakiem sieci wodociągowej i kanalizacji sanitarnej w sąsiedztwie działki oraz z uwagi na ograniczone zasoby wody uzdatnionej, przyjęcie terenów nie przewidzianych pod zabudowę w obowiązującym planie zagospodarowania, jak również nie przewidzianych w studium uwarunkowań rozwoju nie jest możliwe. W związku z powyższym nie ma możliwości zapewnienia dostawy wody i odbioru ścieków sanitarnych. Odległość sieci wodociągowej i kanalizacji sanitarnej wynosi obecnie 85m od działki" Dodam, że posiadam decyzję o warunkach zabudowy. Co ciekawe. Sąsiednie działki, otrzymały warunki przyłączy bez problemu. (Sąsiad w swoim zakresie musi rozbudować sieć wodno - kanalizacyjną). Nie bardzo rozumiem stanowisko PGK... Zwłaszcza, że jeśli sąsiad rozbuduje infrastrukturę, to moja odległość będzie już o połowę krótsza.Nie udało mi się znaleść przepisu na który powołuje się PGK... Dlaczego nie przewidziany pod zabudowę teren nie może zostać podłączony (sąsiada prawdopodobnie też działka jest nie przewidziana). Dodatkowo czy studium uwarunkowań też nie decyduje o przyłączeniu wedle przepisów? Nie rozumiem dlaczego sugerują mi wykopanie studni oraz własnego zbiornika. Dlaczego nie mogę rozbudować sieci. Argumentacja PGK wydaje mi się byc nie zrozumiała. Czy macie jakąś radę jak "walczyć" z PGK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts