Maciek1234567 15.05.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Posiadam działki budowlane w jednej z nadmorskich miejscowości i postanowiłem postawić na 2 z nich domki drewniane letniskowe całoroczne w zabudowie szeregowej( nie wolnostojące), piętrowe o wymiarach około 7x5 plus piętro. Domków na początek chciałbym postawić 4 moze 6. I od razu zaczęły sie schody w urzędzie gminy gdy miła Pani powiedziała mi ze nie moge wybudowac takich domków ponieważ nie ma takich w najbliższej okolicy. Na nic argumenty ze w promieniu 500 m znajduje sie około 6 takich ośrodków i powstały stosunkowo niedawno( ciekawe jak im sie udało). Czy ktos wie na co moge i czy w ogole moge sie powołać ? Nie mam planu zagosp przestrzennego tylko warunki zabudowy. Dodam ze mam tylko dwóch sąsiadów, jeden to opuszczony dom a drugi nowowybudowany niezamieszkany dom. Reszta sąsiedztwa to pola i łąki. Usłyszałem w starostwie, żebym wybudował jeden domek na zgłoszenie na sąsiedniej działce i wtedy powołał sie na istnienie w okolicy domków drewnianych. Czy ktos moze pomoc jakaś radą? Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts