adam8111 16.05.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Witam proszę o pomoc w wyborze pompy oraz sprawdzonej ekipy która mi ją zamontuje. podam kilka przydatnych danych: OZC zrobione Projektowe obciążenie cieplne budynku -5300 W Zapotrzebowanie na ciepło -8100kWh/rok Kubatura 370m3 powierzchnia 140m2 100% podłogówka brak dodatkowych żródeł ogrzewania brak kominów wentylacja mechaniczna z rekuperatorem proszę o opinie i namiary na sprawdzone ekipy które mi to wszystko mogą zrobić . oczywiście udzielających się fachowców również zapraszam. pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 16.05.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Witam proszę o pomoc w wyborze pompy oraz sprawdzonej ekipy która mi ją zamontuje. podam kilka przydatnych danych: OZC zrobione Projektowe obciążenie cieplne budynku -5300 W Zapotrzebowanie na ciepło -8100kWh/rok Kubatura 370m3 powierzchnia 140m2 100% podłogówka brak dodatkowych żródeł ogrzewania brak kominów wentylacja mechaniczna z rekuperatorem proszę o opinie i namiary na sprawdzone ekipy które mi to wszystko mogą zrobić . oczywiście udzielających się fachowców również zapraszam. pozdrawiam Adam Panie Adamie a jaka lokalizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8111 16.05.2016 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 42-400 zawiercie50km od katowic50km od częstochowy60km od krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 16.05.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Jeżeli można polecać samego siebie to zapraszamy do współpracy. Cała kotlownia na gotowo w granicach 24.000 - 25.000. Najniższej ceny nie zagwarantuje, ale za fachowy dobór i montaż mogę poręczyć Szczegóły na naszej stronie http://www.klimon.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam8111 16.05.2016 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 czy mogę prosić o ofertę? może być na priv czy wentylacje , rekuperacje oraz podłogówkę też robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 16.05.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Zawiercie tak jak i reszta kraju jest w naszym rejonie działania więc zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. W naszej ofercie mamy 8 producentów pomp ciepła dzięki czemu jesteśmy w stanie zaoferować urządzenie idealnie dobrane do budynku oraz preferencji klienta. Dobór pompy ciepła to tak jak z butami, nie tylko rozmiar się liczy, ale musi też dobrze leżeć Zapraszam do naszej bardzo bogatej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 16.05.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Jeżeli można polecać samego siebie to zapraszamy do współpracy. Cała kotlownia na gotowo w granicach 24.000 - 25.000. Najniższej ceny nie zagwarantuje, ale za fachowy dobór i montaż mogę poręczyć Gruntówek nie montujecie przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 16.05.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 a ja moge polecić Tobie właśnie użytkownika CNC_POMPY_CIEPLA , montaż szybki , sprawny, zawsze moge zadzwonić z pytaniem jak np zmienić ustawienie temperatury wody itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 16.05.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 o jakie to forum małe Pozdrawiam Panie Damianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 16.05.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Gruntówek nie montujecie przypadkiem? Niestety nie. Tylko powietrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 17.05.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 o jakie to forum małe Pozdrawiam Panie Damianie Również pozdrawiam i pochwale się wynikiem za ogrzewanie za ten sezon : 1243kwh uważam to za dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 19.05.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam proszę o pomoc w wyborze pompy oraz sprawdzonej ekipy która mi ją zamontuje. podam kilka przydatnych danych: OZC zrobione Projektowe obciążenie cieplne budynku -5300 W Zapotrzebowanie na ciepło -8100kWh/rok Kubatura 370m3 powierzchnia 140m2 100% podłogówka brak dodatkowych żródeł ogrzewania brak kominów wentylacja mechaniczna z rekuperatorem proszę o opinie i namiary na sprawdzone ekipy które mi to wszystko mogą zrobić . oczywiście udzielających się fachowców również zapraszam. pozdrawiam Adam Witam, polecam naszych specjalistów! Skorzystaj z obszernego zakresu usług serwisowych naszych partnerów branżowych Bezpłatne, niezobowiązujące i indywidualne doradztwo, także bezpośrednio w miejscu instalacji Określenie zapotrzebowania na ciepło/wodę użytkową w gospodarstwie domowym/nieruchomości klienta Konkretne zalecenie, który nośnik energii – olej, gaz, energia słoneczna, drewno, ciepło z powietrza i gruntu – najlepiej odpowiada danemu zamierzeniu budowlanemu lub modernizacyjnemu Informacje o możliwości połączenia różnych nośników energii w celu osiągnięcia maksymalnych oszczędności Kontrola komina w porozumieniu z kominiarzem pod kątem przystosowania do nowego kotła grzewczego oraz spełnienia wymogów ustawowych Poglądowa kalkulacja potencjału oszczędności kosztów ogrzewania dzięki modernizacji Informacje dotyczące publicznego dofinansowania oraz wsparcia na etapie składania wniosków Kalkulacja okresu zwrotu nakładów inwestycyjnych nowej instalacji grzewczej TUTAJ znajdziesz najbliższą firmę partnerską! W razie pytań służę pomocą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.05.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam, polecam naszych specjalistów! Skorzystaj z obszernego zakresu usług serwisowych naszych partnerów branżowych [... [*]Określenie zapotrzebowania na ciepło/wodę użytkową w gospodarstwie domowym/nieruchomości klienta .... W razie pytań służę pomocą! Wykonujecie bezpłatne obliczenia OZC?,jak szacujecie dokładnosc tych obliczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 19.05.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Wykonujecie bezpłatne obliczenia OZC?,jak szacujecie dokładnosc tych obliczeń W moim poście nie napisałem że OZC robią bezpłatnie. Jeśli jesteś zainteresowany, proszę o kontakt z naszymi partnerami - wyjaśnią wszystkie szczegóły. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 19.05.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 a ile średnio kosztuje obliczenie ozc? i właśnie czy są firmy, które uwzględniają to w kosztach przy instalacji pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 19.05.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Przy takich cenach pomp jak VSSN to powinni z pocałowaniem ręki robić pełne OZC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 06.06.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witam proszę o pomoc w wyborze pompy oraz sprawdzonej ekipy która mi ją zamontuje. podam kilka przydatnych danych: OZC zrobione Projektowe obciążenie cieplne budynku -5300 W Zapotrzebowanie na ciepło -8100kWh/rok Kubatura 370m3 powierzchnia 140m2 100% podłogówka brak dodatkowych żródeł ogrzewania brak kominów wentylacja mechaniczna z rekuperatorem proszę o opinie i namiary na sprawdzone ekipy które mi to wszystko mogą zrobić . oczywiście udzielających się fachowców również zapraszam. pozdrawiam Adam Witam, Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem sprawdzonej powietrznej pompy ciepła wraz z montażem proponuję zapoznać się z ofertą marki Buderus. Powietrzna pompa ciepła Logatherm WPL AR dostępna jest w zakresie mocy 6-14kW oraz występuje w czterech rozwiązaniach do wyboru: - z wbudowanym 184 litrowym zasobnikiem c.w.u. z wężownicą solarną - z wbudowanym 190 litrowym zasobnikiem c.w.u bez wężownicy - w wersji naściennej do samodzielnej pracy - w wersji naściennej do współpracy z innym urządzeniem grzewczym. W celu pomocy z doborem odpowiedniej wielkości urządzenia oraz montażu polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów. Ich wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008. W razie dalszych pytań, postaram się pomóc. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 15.06.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Witam Jakiej mocy powinnam miec pompe ,skoro ozc na potrzeby ogrzewania pokazuje az... 18,106kW. Kubatura 1212,38 m kw.,powierzchnia ogrzewana 260mkw.W projekcie mam podlogowke wodna laczona z grzejnikami,gdyz powierzchnia podlog na poddaszu jest niewielka (uzytkowa 49 m kw.,po podlodze 89m kw.,brak scianki kolankowej)wsadzono mi tam grzejniki,ale bedziemy zamieniac na podlogowke.Jest komin od kominka ,od kotlowni wyprowadzony do stropu....i nastapilo zatrzymanie,bo dopadly nas watpliwosci co do pieca na groszek .Wentylacja mechaniczna z rekuperatorem .W projekcie ocieplenie 14cm,chcemy jednak polozyc 20 cm .Lokalizacja budynku w 1 strefie wiatrowej i sniegowej,glebokosc przemarzania hz=0,8m .Lokalizacja lubuskie ,gmina Slawa.Jest sens wedlug Was myslec o pompie pow-woda przy takiej kubaturze budynku?Myslalam o Panasonic All In One lub Panasonic T-CAP, KIT ,tylko ,czy wydoli 16kW,bo to sa chyba najmocniejsze z tych modeli. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez vze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 15.06.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Witam Jakiej mocy powinnam miec pompe ,skoro ozc na potrzeby ogrzewania pokazuje az... 18,106kW.. Jestes pewien tych obliczeń ozc, to absolutnie niemozliwe aby przy takich parametrach budynku i I strefie było tak duze projektowe obciązenie cieplne bydynku. 18 kW to mogą miec budynku stare, słabo lub w ogole nieocieplone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 16.06.2016 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Tez sie zastanawiam ,czy to aby nie blad.Tak mam w projekcie i rozmawialam dzisiaj z architektem ,ktory to potwierdzil.Ale nadal mi cos tu nie gra,chyba bede musiala zrobic jednak niezalezne OZC,lub kupic te pompe Panasonica 16kW,gdzies czytalam,ze lepiej mocniejsza niz na pograniczu.Kochani mozecie mi wytlumaczyc czym sie roznia te Panasonici Aquarea T-CAPSXC,KIT ,All In One, HIGH PERFORMANCE itd Zalezy mi na ogrzewaniu ,chlodzeniu i cieplej wodzie.Czy 1 fazowe zasilanie ,czy 3 fazowe?Na pewno odpada system monoblok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts