Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przesunięcie ogrodzenia

Recommended Posts

Szanowni Państwo

Jestem zielony w kosztach budowlanych, jaki może być koszt przesunięcia ogrodzenia?

należałoby wyciąć z aktualnej podmurówki ogrodzenie, dwa metry dalej wylać podmurówkę z prętami do których można dospawać stare ogrodzenie, ile może takie coś kosztować? stara podmurówka może zostać nawet nie trzeba zbijać.

Z góry dziękuje za odpowiedź

Edytowane przez narm

Szanowni Państwo

Jestem zielony w kosztach budowlanych, jaki może być koszt przesunięcia ogrodzenia?

należałoby wyciąć z aktualnej podmurówki ogrodzenie, dwa metry dalej wylać podmurówkę z prętami do których można dospawać stare ogrodzenie, ile może takie coś kosztować? stara podmurówka może zostać nawet nie trzeba zbijać.

http://img3.oferia.pl/af8ee9bb0e937ce887f877ac4d6caac9_-1_-1_0_1.jpg

Z góry dziękuje za odpowiedź

nawet nie napisałes ile metrow tego ogrodzenia a piszesz o cenie?

Taki jest sens, że poprzedni właściciel dostał od urzędu po inwentaryzacji gruntów ten dodatkowy skrawek ziemi, wszyscy sąsiedzi maja przesunięte ogrodzenie względem mnie,

a, mamy społeczeństwo jakie mamy to nie nie chcę co chwila zbierać śmieci, które banda buraków rzuca na żywopłot. Jak będzie ogrodzenie będą się może bardziej bali i trudniej będzie przerzucić śmieci.

Tak przepraszam, moje nie dopatrzenie, długość ogrodzenia to 25m + 2m do dorobienia z boku łącznie 27m. Ile by to wyniosło z materiałami i robocizną?

Edytowane przez narm

Taki jest sens, że poprzedni właściciel dostał od urzędu po inwentaryzacji gruntów ten dodatkowy skrawek ziemi, wszyscy sąsiedzi maja przesunięte ogrodzenie względem mnie

Na teraz zostawić tak jak jest ,aż trzeba będzie zainwestować w nowe ogrodzenie,wtedy bym rozważył budowę na granicy .

Na teraz zostawić tak jak jest ,aż trzeba będzie zainwestować w nowe ogrodzenie,wtedy bym rozważył budowę na granicy .

Mimo wszystko chciałbym wiedzieć ile może to kosztować, żeby w razie zdecydowania nie dać się orżnąć, ani też nie wziąć partaczy.

Najlepiej złóż ofertę na którymś z portali typu oferia czy oferteo, zgłoszą Ci się firmy z wycenami. Nie musisz wybierać żadnej z nich a będziesz miał rozeznanie.

Na piechotę, to trzeba policzyć ilość betonu, stali, czas pracy koparki, robocizna dla spawacza, pomocników itd.

Założyłem na tego typu portalu ogłoszenie na razie mam 2 oferty i rozstrzał cenowy ogromny od 2500zł do 5000zł

• 8 months później...

Wracając do tematu, wychodzi na to, iż nie trzeba od czerwca 2015 zgłaszać budowy ogrodzenia budowy przy drodze jeśli jest poniżej 2,2m.

http://www.budownictwo.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/budowa-ogrodzenia-do-wysokosci-2-20-m-nie-wymaga-zgloszenia

http://www.oprawiebudowlanym.pl/2015/05/zgoszenie-budowy-ogrodzenia-przykad.html

Ogrodzenie kawałkiem druta przypomina mi, że żyję w Polsce. Takie wygradzanie sznurkami to typowe zachowanie na Kargula i Pawlaka, widywane nawet w centrum Warszawy. Chyba nie chcesz powiedzieć, że ten drut zabezpiecza przed wrzucaniem śmieci? Pytanie oczywiście retoryczne...

• 2 weeks później...