narm 16.05.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Szanowni Państwo Jestem zielony w kosztach budowlanych, jaki może być koszt przesunięcia ogrodzenia? należałoby wyciąć z aktualnej podmurówki ogrodzenie, dwa metry dalej wylać podmurówkę z prętami do których można dospawać stare ogrodzenie, ile może takie coś kosztować? stara podmurówka może zostać nawet nie trzeba zbijać. Z góry dziękuje za odpowiedź Edytowane 16 Lutego 2017 przez narm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 16.05.2016 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Szanowni Państwo Jestem zielony w kosztach budowlanych, jaki może być koszt przesunięcia ogrodzenia? należałoby wyciąć z aktualnej podmurówki ogrodzenie, dwa metry dalej wylać podmurówkę z prętami do których można dospawać stare ogrodzenie, ile może takie coś kosztować? stara podmurówka może zostać nawet nie trzeba zbijać. http://img3.oferia.pl/af8ee9bb0e937ce887f877ac4d6caac9_-1_-1_0_1.jpg Z góry dziękuje za odpowiedź nawet nie napisałes ile metrow tego ogrodzenia a piszesz o cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 16.05.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Z jakiego powodu chcesz przesunąć to ogrodzenie ? Śmiem twierdzić, że nie dostaniesz na taki ruch pozwolenia ( jaka to droga?) Żeby nawet teoretycznie odpowiedzieć, pasowałoby wiedzieć, ile metrów ma to ogrodzenie ? Pytasz o same koszty materiałów , czy materiałów + robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 16.05.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Szanowni Państwo Jestem zielony w kosztach budowlanych, jaki może być koszt przesunięcia ogrodzenia? A jaki jest uzasadniony sens tego dogradzania tam i tak jest ulica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narm 17.05.2016 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Taki jest sens, że poprzedni właściciel dostał od urzędu po inwentaryzacji gruntów ten dodatkowy skrawek ziemi, wszyscy sąsiedzi maja przesunięte ogrodzenie względem mnie,a, mamy społeczeństwo jakie mamy to nie nie chcę co chwila zbierać śmieci, które banda buraków rzuca na żywopłot. Jak będzie ogrodzenie będą się może bardziej bali i trudniej będzie przerzucić śmieci. Tak przepraszam, moje nie dopatrzenie, długość ogrodzenia to 25m + 2m do dorobienia z boku łącznie 27m. Ile by to wyniosło z materiałami i robocizną? Edytowane 17 Maja 2016 przez narm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.05.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Taki jest sens, że poprzedni właściciel dostał od urzędu po inwentaryzacji gruntów ten dodatkowy skrawek ziemi, wszyscy sąsiedzi maja przesunięte ogrodzenie względem mnie Na teraz zostawić tak jak jest ,aż trzeba będzie zainwestować w nowe ogrodzenie,wtedy bym rozważył budowę na granicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narm 17.05.2016 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Na teraz zostawić tak jak jest ,aż trzeba będzie zainwestować w nowe ogrodzenie,wtedy bym rozważył budowę na granicy . Mimo wszystko chciałbym wiedzieć ile może to kosztować, żeby w razie zdecydowania nie dać się orżnąć, ani też nie wziąć partaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.05.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Najlepiej złóż ofertę na którymś z portali typu oferia czy oferteo, zgłoszą Ci się firmy z wycenami. Nie musisz wybierać żadnej z nich a będziesz miał rozeznanie.Na piechotę, to trzeba policzyć ilość betonu, stali, czas pracy koparki, robocizna dla spawacza, pomocników itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narm 18.05.2016 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Najlepiej złóż ofertę na którymś z portali typu oferia czy oferteo, zgłoszą Ci się firmy z wycenami. Nie musisz wybierać żadnej z nich a będziesz miał rozeznanie. Na piechotę, to trzeba policzyć ilość betonu, stali, czas pracy koparki, robocizna dla spawacza, pomocników itd. Założyłem na tego typu portalu ogłoszenie na razie mam 2 oferty i rozstrzał cenowy ogromny od 2500zł do 5000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 18.05.2016 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Założyłem na tego typu portalu ogłoszenie na razie mam 2 oferty i rozstrzał cenowy ogromny od 2500zł do 5000zł I tak to będzie wyglądało bo np. samą podmurówkę można wylać przynajmniej na 3 sposoby. Strefa przemarzania to najmarniej 1m w głąb ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 19.05.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 A jak lecą pod ziemią jakieś kable albo gaz to wyjdzie jeszcze drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narm 06.02.2017 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Wracając do tematu, wychodzi na to, iż nie trzeba od czerwca 2015 zgłaszać budowy ogrodzenia budowy przy drodze jeśli jest poniżej 2,2m.http://www.budownictwo.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/budowa-ogrodzenia-do-wysokosci-2-20-m-nie-wymaga-zgloszeniahttp://www.oprawiebudowlanym.pl/2015/05/zgoszenie-budowy-ogrodzenia-przykad.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 07.02.2017 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Ogrodzenie kawałkiem druta przypomina mi, że żyję w Polsce. Takie wygradzanie sznurkami to typowe zachowanie na Kargula i Pawlaka, widywane nawet w centrum Warszawy. Chyba nie chcesz powiedzieć, że ten drut zabezpiecza przed wrzucaniem śmieci? Pytanie oczywiście retoryczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narm 16.02.2017 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Czy czyta Pan posty ze zrozumieniem? Pytanie oczywiście retoryczne...Pytanie było o możliwe koszty przesunięcia ogrodzenia, a nie o Pańskie odczucia estetyczne. Drut to pozostałość po poprzednim właścicielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts