Smialekpl 17.05.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Witam, Proszę o porade ekspertów czy izolacja wykonana przez developera jest poprawna. 4 miesiace po kupieniu domu całym płatem odeszła izolacja na balkonie, pod którym jest garaż, razem z siatką. Developer zrobił poprawke (tego samego dnia po wylaniu nowej spadł deszcz i wszystko zmokło) ale nie wiem czy jest to nadal ok. Na zdjęciach widać ze siatka wystaje poza zaprawę, w miejscach przy scianach jak sie puka słychać głuchy odgłos jakby w środku była pusta przestrzeń. Dodatkowo są dziwne zacieki po deszczu przy scianie jakby tam sie dostawała woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 17.05.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Dziwnie to wygląda jak na hydroizolację- nie widziałem żeby ktoś to kład na siatkę. Nie jest ta siatka zaciągnięta klejem?izolacja nie może odspajać się od podłoża bo czego niby płytki się mają trzymać, niespójnej z podłożem warstwy?Czy w garażu nie widać żeby coś zaciekało po opadach, zwłaszcza w punktach newralgicznych, tzn połączeniu ścian i podłogi?Kiedyś widziałem takie cudo że deweloper na tarasie jako izolację położył papę, którą delikatnie przesmarował izolacją mineralną aby wyglądało na profesjonalną robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 17.05.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 wczesniejsza warstwa została zerwana tam gdzie nie trzymało i na beton zostało położone takie coś. podobno jakiś dwuskladnikowy środek. developer mowi ze tak ma byc i jest dobrze, z kolejni ekipa co robiła mi inne rzeczy twierdzi ze jest zle zrobione.Przypuscmy ze trzyma dobrze to co zostalo polozone. Czy na to trzeba klasc jeszcze jakas izolacje i plytki?W garazu nic nie widac narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 18.05.2016 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Ciężko mi powiedzieć czy jest dobrze czy źle nie widząc tego na oczy. Ze zdjęć nie wygląda to dobrze...Czy masz zdjęcia "tego czegoś" czym to smarowali? Zwróć uwagę na to, że jeśli nawet był ten taras przesmarowany dobrym materiałem do hydroizolacji to i tak widzisz siatkę, jej oczka- czyli woda będzie penetrować. Zakładając że jest to poprawnie zrobione to można układać płytki na dobrym kleju mineralnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 18.05.2016 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Reklamować. Hydroizolacja szlamowa powinna przetrwać bez odłażenia, bez spękań, nie stosuje się siatki, nawet nie wiadomo co było celem zastosowania siaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 18.05.2016 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Czy połozyć na to jeszcze Mapei Maplastic? Jaki klej jakiej firmy zastosować pod gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 18.05.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Maplastic to dobry materiał hydroizolacyjny ale ja bym się na to co pokazałeś na zdjęciach nie kładł izolacji. Nie wygląda do dobrze! Co Ci po dodatkowej izolacji jak nie masz pewności że to coś co masz nie odejdzie od podłoża po czasie?Jeśli chodzi o systemy to ja jestem zwolennikiem Schomburga i bardzo dobrego materiału RS 300, tańszy materiał Sopro lub Mapei (ale nie ten ze sklepów typu Castorama) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 18.05.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Siatkę stosuje się w szlamach to nie jest błąd. To co na zdjęciach to trudno komentować bo nie wiem co to jest i po co, ale wykonanie jest nie do przyjęcia, siatka nigdy nie powinna wystawać przez izolację. powinna być wywinięta na ścianę.Gdybym to ja robił to jedynym wyjściem jest (było) skucie całości gdy odpadła część (oznacza to że nawet nie zamietli przed kładzeniem izolacji) Przytoczę rozmowę z deweloperem..."........ku..wa Andrzej jeszcze tylko dwa miesiące i gwarancja mija na dom i nie trzeba będzie jeździć na poprawki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 19.05.2016 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Siatkę stosuje się w szlamach to nie jest błąd. " Owszem stosuje się, ale w ciężkich izolacjach piwnic narażonych na działanie wody spiętrzonej lub wysokiego poziom wody gruntowej, ale na balkonach ... no proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smialekpl 19.05.2016 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Przytoczę rozmowę z deweloperem..."........ku..wa Andrzej jeszcze tylko dwa miesiące i gwarancja mija na dom i nie trzeba będzie jeździć na poprawki" Właśnie z takim typem developera mam do czynienia. Dzięki wszystkim za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts