adek922 17.05.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Witam, mam pytanie czy pod gonty bitumiczne, które będę układał na dach mojej wędzarni potrzebny jest jakiś podkład?? Jeśli tak to jaki i jak go się montuje?? Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 17.05.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 najtańsza papa podkładowa i wystarczy mocowane na lepik albo termozgrzewalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 17.05.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Witam, mam pytanie czy pod gonty bitumiczne, które będę układał na dach mojej wędzarni potrzebny jest jakiś podkład?? Jeśli tak to jaki i jak go się montuje?? Pozdrawiam Adrian. Nie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek922 17.05.2016 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 a można za pomocą gwoździ papowych?? nie mam sprzętu do zgrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 18.05.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nie można. Palnik nie jest drogi a butlę gazową pewnie masz. Nie czytałeś chyba powyżej postu forumowicza z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek922 18.05.2016 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nie mam butli. Chyba sobie podaruje ten podkład i same gonty położę na dechy jak kolega Jan doradzał. W końcu to nie dom tylko dach wędzarni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.05.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Nie ma znaczenia jakie jest przeznaczenie budynku. Nie można jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie nie znając rodzaju gontu i kąta nachylenia połaci. Skoro jednak gont ma być montowany na deskowaniu to zastosowanie podkładu systemowego wydaje się niezbędne. Każda firma ma taki produkt w swojej ofercie. Podkład montuje się papiakami lub zszywkami symbolicznie bo montując gont będzie on przybity setkami papiaków. Jako podkład nie stosuje się papy termozgrzewalnej, a tym bardziej się nie zgrzewa do desek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts