tatanka26 27.07.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Internet przez satelitę????Czy ktos ma jakieś doświadczenia ?Czy znacie firmę http://www.yansat.pl ?jak to jest naprawdę, jaka jakość , ZA ILE i dlaczego tak drogo?Jak to zrobic, zeby mieć sygnał TV i internet w jednym, za rozsądna cenę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 27.07.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Internet przez satkę to jeszcze kosmik sprawdzałem jakiś czas temu cenę i się załamałem oto zapis korespondencji z dystrybutorem toshiby nt. modemu satelitarnego -Purchase Price is roughly 1400EUR -Monthly Subscription is roughly 30EUR -Price per Mb Package is roughly 9 to 15EUR duzo taniej wychodzi GSM i teraz zależy co chcesz robić jak przeglądać strony to chyba lepiej GPRSjak ściągać duże pliki to HSDT (czy jakoś tak generalnie high speed coś tam coś tam)dochodzi do tego edge najnowsza technologia łącząca gprs i high speed póki co dostępna w tylko w Warszawie sugeruję molestować operatorów telkom albo szukać dostawców internetu radiowego (jeżeli masz dostatecznie dużo chętnych w okolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 27.07.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Tatanka26 dostęp satelitarny do internetu i tak wymaga dowolnego łącza zwrotnego, czyli połączenia typu modem, ISDN, xDSL, GPRS itp. Kumpel miał chyba ze 2 lata temu coś takiego i już nie ma TO chyba wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 27.07.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 1. Dwukierunkowe łącze satelitarne wymaga pozwolenia i w zasadzie w Polsce dla osób fizycznych jest nieosiągalne. Zdarza się, że z USA zworzą za kilkaset papieru taką antenkę, płaci się abonament (chyba 20-60 USD za kwartał czy miesiąc) i jedziesz z koszmarną mocą. 2. Oferowane przez operatorów telewizji cyfrowej łącza satelitarne dają ultraszybkie ODBIERANIE danych. Więc jeśli ciągniesz przez KAzaa filmy i MP3 to złoty interes, ale jak chcesz chociaż posiedzieć na chacie, to już wymaga łącza zwrotnego i wiszenia na telefonie żeby wysyłąć coś z kompa, więc interes nieopłacalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 27.07.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 To co ja moge zrobic? TPSA nie chce mi zalozyc telefonu, a dzieciak placze, ze go odcielam od swiata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszz 27.07.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 ZUZKA W Twoim przypadku trzeba rozejrzeć się za możliwością podłączenia do jakiejś lokalnej (osiedlowej) sieci LAN (kabelkiem) lub WLAN (antenką - w przypadku bezpośredniej widoczności nawet wiele km). Można też dogadać się z sąsiadem, który już ma telefon - założyć i dzielić neostradę.Najprostrzy sposób, ale ograniczony - przez komórkę. ERA ma w ofercie nielimitowany dostęp w nocy i 59 gr w dzień za 0.5 MB (GPRS):dla nocnych marków O dwustronnej komunikacji przez satelitę można zapomnieć.Jeśli chodzi o system "wdzwaniany" przez modem - rozwiązanie takie sobie (raczej drogie), chyba, że do ściągania dużych plików już bez połączenia telefonicznego.Natomiast ciekawe może być połączenie satelitarne + GPRS, gdzie nie będziemy wysyłać ze swojego komputera plików, jedynie żądania. Przy dobrze skonfigurowanym firewallu i dobrej cenie za GPRS można by się nad tym zastanowić (w przypadku braku lini telefonicznej). P.s. NIE JESTEM związany zawodowo z żadnym z operatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts