Olleo 19.05.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Czy jest możliwość zrealizowania takiego ogrodzenia panelowego, żeby można było przerobić kiedyś na drewniane sztachetowe? Przęsła, to nie problem - wywalamy panel ocynkowany, wstawiamy dwa rygle i montujemy sztachety i tylko kwestia uprzedniego takiego dobrania słupków (60x40x2 wystarczą?), by wystarczyły do cięższego płotu. Ale co z bramą (przesuwną) i furtką? Czy są takie, z których łatwo można ściągnąć siatkę i zamontować sztachety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 19.05.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Czy jest możliwość zrealizowania takiego ogrodzenia panelowego, żeby można było przerobić kiedyś na drewniane sztachetowe? Przęsła, to nie problem - wywalamy panel ocynkowany, wstawiamy dwa rygle i montujemy sztachety i tylko kwestia uprzedniego takiego dobrania słupków (60x40x2 wystarczą?), by wystarczyły do cięższego płotu. Ale co z bramą (przesuwną) i furtką? Czy są takie, z których łatwo można ściągnąć siatkę i zamontować sztachety? czy masz na mysli takie panelowe "siatkowe" czy takie gotowe "czarne"?? bo czesto w tych drugich ludzie kupuja proste prety w pozniej pomiedzy nie poprostu przykrecaja sztachety - czy to ogrodzenie czy furtka... np w takim http://eurofence.pl/sites/default/files/antero_xcel_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 20.05.2016 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Mam na mysli panelowe siatkowe, bo tzw. palisada ze zdjęcia wykracza zdrowo poza mój budżet - cynkowana ogniowo i malowana proszkowo z bramą przesuwną, automatem i dwoma furtkami (w sumie 22m szerokości frontu) ma mnie kosztować minimum 17 tys. z usługą za nieznaną firmę i jakies 25-27 tys. za Wiśniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 25.05.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Mam na mysli panelowe siatkowe, bo tzw. palisada ze zdjęcia wykracza zdrowo poza mój budżet - cynkowana ogniowo i malowana proszkowo z bramą przesuwną, automatem i dwoma furtkami (w sumie 22m szerokości frontu) ma mnie kosztować minimum 17 tys. z usługą za nieznaną firmę i jakies 25-27 tys. za Wiśniowskiego. Panel siatkowe nie utrzymają Ci sztachet bo to byłby za duży cięzar na 2,5m - w takie panele można dokupić specjalne taśmy co się wplata albo można taką ogrodową siatkę maskującą. Co oszczedniejsi (a nawet ludzie mega bogaci) wieszają geowłoknine ale to mega brzydko wyglada.....cos za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 25.05.2016 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Nie zrozumieliśmy się - panele zostałyby ze słupków zdjęte, a na ich miejsce powieszone rygle z profili stalowych, do których przykręcone zostałyby sztachety. Trudniej będzie z bramą i furtkami, jako że panele musiałyby być z ram demontowalne, ale widzę, że ludzie takie miewają - tylko co z montażem? Wiercić w ramach cynkowanych ogniowo i malowanych proszkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts