Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odparzona wylewka samopoziomująca

laskim

Recommended Posts

Czy da sie naprawić odparzoną wylewkę samopoziomującą gr około 1-2cm (miejscami są rysy i wyraźnie słychac głuchy dźwięk) bez jej skuwania i wylewania jeszcze raz? Może są jakies kleje co mozna nawiercic w kilku miejscach wylewkę i wpuscic pod nia klej?

Nie ma sposobu naprawy czegoś tak dalece zniszczonego. Ta wylewka nie nadaje sią jako podkład podłogowy pod żadną okładzinę podłogową. Należy usunąć i wykonać ponownie zgodnie ze sztuką budowlaną...

• 3 weeks później...
Warto takie prace powierzać sprawdzonej ekipie budowlanej, a wtedy uniknie Pan przykrych niespodzianek

Pozdrawiam

Marek Tucholski

Online Ekspert marki Lafarge

Jest Pan pewien że się uniknie? W takim razie zapraszam do siebie na budowę...

Na całe szczęście wykonawca widząc pękniętą wylewką od razu zobowiązał się do jej naprawy. Mam nadzieję że spięcie klamrami i wypełnienie żywicą pomoże i przy wykonywaniu naprawy nie zostaną uszkodzone rurki podłogówki.

btw

Słyszałem od tego wykonawcy, że Lafarge miał podobno opracować listę produktów które są dopuszczone jako warstwa wykończeniowa do wylewki Agilia Sols A

Coś Panu wiadomo na ten temat?

Nawiązuję w ten sposób do wiadomości którą wysłałem Panu na priva 24 maja odnośnie powłoki z żywicy epoksydowej.

zbigor: jak słyszę, że Lafarge "miał opracować", lub temu podobne rzeczy to mnie pusty śmiech ogarnia. Najpierw do poziomu mułu sprowadzili swój cement typu 42,5 IR, potem wprowadzili na rynek 52,5, który ma parametry dość mocno zbliżone do cementu stojącego o klasę niżej sprzed zmian, a od pozostałych 42,5 IR różniących się niewiele...

Zaś w kwestii zaleceń producentów - najczęściej jest tak, że mimo, że zalecają, to zdarza im się że nie gwarantują że wszystko wyjdzie tak jak ma, czasami wtajemniczeni się śmieją, że na to czy coś wyjdzie czy nie ma wpływ faza księżyca i inne "humory".