Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grunt na solbet z zewnatrz przed styropianem?

Marian_Wolski

Recommended Posts

zalezy od producenta kleju do styropianu i calego systemu.

w Caparolu- Sylitol Konzentrat 111

Dzięki, też czekałem na taką wiadomość.:)

Dołączę się z dodatkowym pytaniem. Czy mogę, bez uszczerbku dla sztuki budowlanej, zagruntować ścianę zewnętrzną H+H Silitol Konzentrat, następnie naciągnąć klej (zaprawę) w celu uszczelnienia? Później na to grunt i dalej przyklejać płyty PIR i resztę technologii?

Pozdrawiam

Cezary

Dzięki, też czekałem na taką wiadomość.:)

Dołączę się z dodatkowym pytaniem. Czy mogę, bez uszczerbku dla sztuki budowlanej, zagruntować ścianę zewnętrzną H+H Silitol Konzentrat

Cezary

mozesz

następnie naciągnąć klej (zaprawę) w celu uszczelnienia?

nie widze przeciwskazan

i dalej przyklejać płyty PIR i resztę technologii?

i tu zaczyna sie problem :)

http://pliki.astrobud.pl/eta.pdf

to tak odnosnie klejenia systemowego PIR-a ... co ciekawe aprobata dotyczy z tego co mi wiadomo tylko pir-a produkcji Kingspan

Edytowane przez fighter1983

Tak jak napisałem. Przyklejać płyty PIR resztę technologii, a nie systemu, t/z klej, siatka, narożniki, kampinosy i co tam jeszcze potrzeba.

Wiem że Kingspan posiada gotowy system, lecz jego cena to nawet nie Księżyc, a Mars.:yes:

Płyty, o których myślę, wylewane są w welonie mineralnym i chyba nie będzie błędu, jeśli przykleje je do ściany klejem przeznaczonym do płyt z wełny mineralnej, n/p klej Caparol'a :)

Pozdrawiam

Cezary

oficjalnie - robisz to niezgodnie z wytycznymi systemodawcy

nieoficjalnie - na Twoim miejscu kleilbym 190 szara (nie 190S)

Plyty z pira z termoorganiki z welonem z wlokna szklanego? mam takie w ofercie ale nie mam czasu wstawic ich na strone

oficjalnie - robisz to niezgodnie z wytycznymi systemodawcy

nieoficjalnie - na Twoim miejscu kleilbym 190 szara (nie 190S)

Plyty z pira z termoorganiki z welonem z wlokna szklanego? mam takie w ofercie ale nie mam czasu wstawic ich na strone

Nie miałem na myśli Termoorganiki. Płyty mają być z Baudera, zresztą zastosowałem z tej firmy PIR na podłogę tylko wylewane w folii aluminiowej.

Głównym powodem była najniższa cena za m3 PIR'a jaką udało mi się wynegocjować.

Tak na poważnie, to myślałem o zastosowaniu wszystkiego co się da z Caparol'a, a tylko płyty w welonie z Bauder'a

Pozdrawiam

Cezary