Marian_Wolski 19.05.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Witam! Jakim preparatem i jakiej firmy zagruntować sciany z solbetu przed położeniem kleju i styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.05.2016 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 zalezy od producenta kleju do styropianu i calego systemu. w Caparolu- Sylitol Konzentrat 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 20.05.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 zalezy od producenta kleju do styropianu i calego systemu. w Caparolu- Sylitol Konzentrat 111 Dzięki, też czekałem na taką wiadomość. Dołączę się z dodatkowym pytaniem. Czy mogę, bez uszczerbku dla sztuki budowlanej, zagruntować ścianę zewnętrzną H+H Silitol Konzentrat, następnie naciągnąć klej (zaprawę) w celu uszczelnienia? Później na to grunt i dalej przyklejać płyty PIR i resztę technologii? Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.05.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Dzięki, też czekałem na taką wiadomość. Dołączę się z dodatkowym pytaniem. Czy mogę, bez uszczerbku dla sztuki budowlanej, zagruntować ścianę zewnętrzną H+H Silitol Konzentrat Cezary mozesz następnie naciągnąć klej (zaprawę) w celu uszczelnienia? nie widze przeciwskazan i dalej przyklejać płyty PIR i resztę technologii? i tu zaczyna sie problem http://pliki.astrobud.pl/eta.pdf to tak odnosnie klejenia systemowego PIR-a ... co ciekawe aprobata dotyczy z tego co mi wiadomo tylko pir-a produkcji Kingspan Edytowane 20 Maja 2016 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.05.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 nie chce mi sie uploadnac pdfik... wieczorem poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 20.05.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Tak jak napisałem. Przyklejać płyty PIR resztę technologii, a nie systemu, t/z klej, siatka, narożniki, kampinosy i co tam jeszcze potrzeba. Wiem że Kingspan posiada gotowy system, lecz jego cena to nawet nie Księżyc, a Mars. Płyty, o których myślę, wylewane są w welonie mineralnym i chyba nie będzie błędu, jeśli przykleje je do ściany klejem przeznaczonym do płyt z wełny mineralnej, n/p klej Caparol'a Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.05.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 oficjalnie - robisz to niezgodnie z wytycznymi systemodawcynieoficjalnie - na Twoim miejscu kleilbym 190 szara (nie 190S) Plyty z pira z termoorganiki z welonem z wlokna szklanego? mam takie w ofercie ale nie mam czasu wstawic ich na strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 20.05.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Też mam ściany z Solbetu - przed klejeniem styropianu, ściany gruntowałem - Grunt głębokopenetrujący CT17 CERESIT - trochę drogi, ale naprawę jakościowo SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 20.05.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 oficjalnie - robisz to niezgodnie z wytycznymi systemodawcy nieoficjalnie - na Twoim miejscu kleilbym 190 szara (nie 190S) Plyty z pira z termoorganiki z welonem z wlokna szklanego? mam takie w ofercie ale nie mam czasu wstawic ich na strone Nie miałem na myśli Termoorganiki. Płyty mają być z Baudera, zresztą zastosowałem z tej firmy PIR na podłogę tylko wylewane w folii aluminiowej. Głównym powodem była najniższa cena za m3 PIR'a jaką udało mi się wynegocjować. Tak na poważnie, to myślałem o zastosowaniu wszystkiego co się da z Caparol'a, a tylko płyty w welonie z Bauder'a Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts