Proximm 20.05.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Witam, wg umowy kredytowej (hipoteka) na przeprowadzenie nadbudowy domu , mam do września dostarczyć m.in. "Dokument potwierdzający zgłoszenie o zakończeniu budowy do właściwego organu nadzoru budowlanego". Mam co prawda kierownika budowy, który powiedział, że spróbuje się tym zająć, ale wole jednocześnie sam zasięgnąć języka.Otóż istniejący zamieszkały dom jednorodzinny został nadbudowany - poziomy stropodach ostatniego piętra zdjęty i nadbudowano całe poddasze (kolejny poziom). Nie jest ono dokończone wewnątrz. Instalacja gazowa nie uległa zmianie. To samo się tyczy instalacji elektrycznej. Jedynie kominy zostały wydłużone o kilka metrów. Naturalnym jest, że musi odwiedzić nas kominiarz. Ale czy elektryk i gazownik to konieczność? Czy ktoś mógłby coś napisać (lub link do strony) w jakiej kolejności to wszystko powinienem załatwić i czy rzeczywiście jest konieczność, aby każdy z fachowców nas odwiedzał i wystawiał paragony za stwierdzenie, że nie było zmian? Tak, szukałem w google, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi.Dziękuję z góry za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.06.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 " zgłoszenie obiektu budowlanego do odbioru odpowiednim wpisem do dziennika budowy " należy do podstawowego obowiązku kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts