Karolina0360 20.05.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Witam...Niedawno przeprowadziłam sie z bloków do małego domku... Z tej okazji trzeba bylo zapoznać sie z działaniem centralnego ogrzewania itp.Mamy piec w którym pale drewnem oraz węglem. Teraz to głównie służy mi on do nagrzania wody.. Piec posiada dmuchawe i sterownik (byl juz wczesniej ustawiony).Dziś napaliłam, przełączyłam zeby mi sie grzała woda i po jakims czasie pojechałam do pracy.. Po powrocie z pracy piec był cały czas wlaczony i działała dmuchawa.. Na piecu bylo 40 stopni, ale w srodku bylo juz wszystko wypalone (niee wrzucałam tam duzo drewna wczesniej)..A pytanie moje wlasnie odnosnie tej dmuchawy... Dlaczego sie sama nie wylaczyła, tylko działała te kilka godzin? Czy moge sama wyłączyć dmuchawe?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.05.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 (edytowane) Witam... Niedawno przeprowadziłam sie z bloków do małego domku... Z tej okazji trzeba bylo zapoznać sie z działaniem centralnego ogrzewania itp. Mamy piec w którym pale drewnem oraz węglem. Teraz to głównie służy mi on do nagrzania wody.. Piec posiada dmuchawe i sterownik (byl juz wczesniej ustawiony). Dziś napaliłam, przełączyłam zeby mi sie grzała woda i po jakims czasie pojechałam do pracy.. Po powrocie z pracy piec był cały czas wlaczony i działała dmuchawa.. Na piecu bylo 40 stopni, ale w srodku bylo juz wszystko wypalone (niee wrzucałam tam duzo drewna wczesniej).. A pytanie moje wlasnie odnosnie tej dmuchawy... Dlaczego sie sama nie wylaczyła, tylko działała te kilka godzin? Czy moge sama wyłączyć dmuchawe? pozdrawiam Tak to z reguły bywa jak z cywilizowanych ludzi stajemy się jaskiniowcami Pytanie raczej właśnie do prymitywnych jaskiniowców palących w węglem i drewnem w swoich jaskiniach bo ja blokowiec typowy i jaskini nie budowałem "walka o ogień",taki film jest,potomki aktorów są również na forum także sądzę,że Ci pomogą Edytowane 20 Maja 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 21.05.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Myślę Karolino ,że takie grzanie ciepłej wody to zły pomysł kup grzałkę i zagrzej prądem .Ten prąd na wentylator i pompę zgrałby wodę . Wentylator pracował bo nie zagrzał wody .Chciał palić ,ale zabrakło paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G69 21.05.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 A pytanie moje wlasnie odnosnie tej dmuchawy... Dlaczego sie sama nie wylaczyła, tylko działała te kilka godzin? Czy moge sama wyłączyć dmuchawe W moim sterowniku jest funkcja "czas wygaszania" zakres ustawień od 10 minut do 99 minut.W praktyce,gdy temperatura spadnie o wartość histerezy plus 5 stopni poniżej zadanej dmuchawa najszybciej wyłączy się po 10 minutach. Ile litrów codziennie potrzebujesz ciepłej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 23.05.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Witam... Niedawno przeprowadziłam sie z bloków do małego domku... Z tej okazji trzeba bylo zapoznać sie z działaniem centralnego ogrzewania itp. Mamy piec w którym pale drewnem oraz węglem. Teraz to głównie służy mi on do nagrzania wody.. Piec posiada dmuchawe i sterownik (byl juz wczesniej ustawiony). Dziś napaliłam, przełączyłam zeby mi sie grzała woda i po jakims czasie pojechałam do pracy.. Po powrocie z pracy piec był cały czas wlaczony i działała dmuchawa.. Na piecu bylo 40 stopni, ale w srodku bylo juz wszystko wypalone (niee wrzucałam tam duzo drewna wczesniej).. A pytanie moje wlasnie odnosnie tej dmuchawy... Dlaczego sie sama nie wylaczyła, tylko działała te kilka godzin? Czy moge sama wyłączyć dmuchawe? pozdrawiam Niekomfortowe masz to rozwiązanie.... nie myślałas o zmianie systemu przygotowywania cwu? Sposobów jest kilka, ale ja proponuję zapoznać się z powietrznymi pompa ciepła do cwu - np z naszym Vitocalem 060-A! Wykorzystanie tego urządzenia zapewnia komfort, ekologię, jest uzasadnione ekonomicznie - nieco wyższe mogą być jedynie koszty inwestycyjne, ale tak to bezobsługowość i bezpieczeństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts