Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Takie tam perypetie z firmą instalacyjną....

Tomaszs131

Recommended Posts

Ok, Tobie taka sytuacja odpowiada, mnie nie do końca.

Firma powina dokończyć to co rozpoczęła i tyle w temacie.

Co by to było gdyby każdy fachowiec podchodził do tematu w podobny sposób i pozostawiał niedokończoną robtę.

Mnie taka sytuacja odpowiada, bo taka jest sytuacja :)

Nie stawiam się w środku świata i nie oczekuję, by ktokolwiek robił to, co uważam, że powinien robić. Zamiast biadolić i żądać od losu co firma powinna... można wpaść na inny pomysł.

W tym wszystkim, może być tak, że firma zwyczajnie olała upierdliwego i nadętego klienta.

Mnie taka sytuacja odpowiada, bo taka jest sytuacja :)

Nie stawiam się w środku świata i nie oczekuję, by ktokolwiek robił to, co uważam, że powinien robić. Zamiast biadolić i żądać od losu co firma powinna... można wpaść na inny pomysł.

W tym wszystkim, może być tak, że firma zwyczajnie olała upierdliwego i nadętego klienta.

Sam jesteś upierdliwy i nadęty.

Nie no jasne, wina upierdliwego i nadętego klienta , że oczekuje wykonania montażu kominka do końca i jeszcze bezczelny, pomimo, że instalacja niedokończona to nie chce zapłacić, bo pewnie gdyby zapłacił to już nikt nie byłby dla niego miły gdyby zadzwonił czy podjechał do firmy domagać sie skończenia rozpoczętej pracy. Np tak masz racje, z takimi powinno się walczyć. Chyba Ci się ustroje pomyliły

Witam.

Myślę że co do ustaleń jakie były pomiędzy Tomaszs131 a wykonawcą jego kominka, to nikt oprócz nich raczej nie powienien się w tym temacie wypowiadać ... wychodząc z tego założenia dyskusja od razu staje się prostsza, łatwiejsza i przyjemniejsza ... :rolleyes:

Generalnie uważam za nieco żenujące rozstrząsanie tego typu tematów na internetowych forach publicznych - od tego są normalne i usadzone w prawie procedury do których powinny stosować się obydwie strony.

Niestety mało który klient detaliczny / zamawiający usługę, czujący się w jakiś sposób oszukany czy pokrzywdzony przez firmę sprzedającą lub wykonującą usługę, wie i zdaje sobie sprawę że upubliczniając tego typu wpisy, może sobie tylko pogorszyć sytuację jeżeli konkretna sprawa trafiła by ostatecznie do rozstrzygnięcia w sądzie.

Z drugiej strony klienta detalicznego prawo konsumenckie wraz z instytucjami znajdującymi się już na szczeblu każdego powiatu, chroni w tak konkretny i olbrzymi sposób, że często aż się ciśnie na usta pytanie - dlaczego ludzie nie korzystają z tego najprostszego narzędzia skoro czują się pokrzywdzeni lub oszukani.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Myślę że co do ustaleń jakie były pomiędzy Tomaszs131 a wykonawcą jego kominka, to nikt oprócz nich raczej nie powienien się w tym temacie wypowiadać ... wychodząc z tego założenia dyskusja od razu staje się prostsza, łatwiejsza i przyjemniejsza ... :rolleyes:

Generalnie uważam za nieco żenujące rozstrząsanie tego typu tematów na internetowych forach publicznych - od tego są normalne i usadzone w prawie procedury do których powinny stosować się obydwie strony.

To jakieś rozdwojenie jaźni; z jednej strony sprawa pomiędzy klientem a wykonawcą eliminuje dyskusje osób niezwiązanych, z drugiej, dyskusja ma być prostsza, łatwiejsza i przyjemniejsza, ale o czym, jeśli nie ma być o sprawie ?

Ostatecznie Tomaszs131 sam decyduje o tym co pisze, nie kto inny. Roztrząsa temat, bo to jego temat i jego sprawa. To, jak to robi, to też jego sprawa. Pisząc na forum naraża się na wpisy niekoniecznie takie, których mógłby się spodziewać i oczekiwać. To jest zasada forum.

...W zasadzie czym ma być twój wpis, jakimś arbitrażem ?

W temacie; dlaczego wykonawca przerwał roboty i nie zamierza ich skończyć ?

Witam.

W temacie; dlaczego wykonawca przerwał roboty i nie zamierza ich skończyć ?

Myślę że najlepiej spytać o to wykonawcę ... zadzwoń sobie do niego i zaspokój swoją ciekawość, przecież toż żaden problem - nazwa firmy i jej lokalizacja już padła w wątku ... :rolleyes:

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Myślę że najlepiej spytać o to wykonawcę ... zadzwoń sobie do niego i zaspokój swoją ciekawość, przecież toż żaden problem - nazwa firmy i jej lokalizacja już padła w wątku ... :rolleyes:

Pozdrawiam.

Poza tym, że myślisz, pytanie jest adekwatne do tematu i postawy autora.

Edytowane przez dbx

Napisałem tak jak sytuacja się ma, naprwdę nie mam nic do ukrycia.

Korzystałem z usług wielu firm, też tych z FM nikt nie ma mi nic do zarzucenia. Na swojej drodze spotkałem się z paroma firmami, które zasłużyły by znalężć się na czarnej liście i tam je wpisałem. Z drugiej strony na białą listę wpisałem te, które z czystym sumieniem polecam. Dom jak i wszystko dookoła zawdzięczam ich pracy.

Firma od kominka prawdopodobnie zarobiona jest po pachy (tak twierdzą), stąd ich niechęć do doklejenia kratki i czerpni. Jeden montarzysta- wiele zleceń.

Witam.

Pozdrawiam.

Witam.

Wiedziałem ,że coś z tobą nie tak.Proponujesz dzwonienie komu???. On to powinien mieć w du...pie.Napisał by mu pomóc i finito ,a ty nierozumiejący w ogóle sam swojej opinii na ten temat piszesz głupoty.Jest FM-budowlane.Jest.To nie odsyłaj durno wato kogoś kto pomaga w topiku do kogoś kogo nie zna .Tomcio urządził sobie spektakl i dowiedział się jak to jest.:cool::cool::cool:

...Firma od kominka prawdopodobnie zarobiona jest po pachy (tak twierdzą), stąd ich niechęć do doklejenia kratki i czerpni............
Zrób mu gratis miast się tak niepotrzebnie egzaltować.:cool::cool::cool:. Edytowane przez niktspecjalny