Tomaszs131 01.06.2016 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ok, Tobie taka sytuacja odpowiada, mnie nie do końca.Firma powina dokończyć to co rozpoczęła i tyle w temacie.Co by to było gdyby każdy fachowiec podchodził do tematu w podobny sposób i pozostawiał niedokończoną robtę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 01.06.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ok, Tobie taka sytuacja odpowiada, mnie nie do końca. Firma powina dokończyć to co rozpoczęła i tyle w temacie. Co by to było gdyby każdy fachowiec podchodził do tematu w podobny sposób i pozostawiał niedokończoną robtę. Mnie taka sytuacja odpowiada, bo taka jest sytuacja Nie stawiam się w środku świata i nie oczekuję, by ktokolwiek robił to, co uważam, że powinien robić. Zamiast biadolić i żądać od losu co firma powinna... można wpaść na inny pomysł. W tym wszystkim, może być tak, że firma zwyczajnie olała upierdliwego i nadętego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.06.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Mnie taka sytuacja odpowiada, bo taka jest sytuacja Nie stawiam się w środku świata i nie oczekuję, by ktokolwiek robił to, co uważam, że powinien robić. Zamiast biadolić i żądać od losu co firma powinna... można wpaść na inny pomysł. W tym wszystkim, może być tak, że firma zwyczajnie olała upierdliwego i nadętego klienta. Sam jesteś upierdliwy i nadęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 01.06.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Sam jesteś upierdliwy i nadęty. masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 02.06.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Nie no jasne, wina upierdliwego i nadętego klienta , że oczekuje wykonania montażu kominka do końca i jeszcze bezczelny, pomimo, że instalacja niedokończona to nie chce zapłacić, bo pewnie gdyby zapłacił to już nikt nie byłby dla niego miły gdyby zadzwonił czy podjechał do firmy domagać sie skończenia rozpoczętej pracy. Np tak masz racje, z takimi powinno się walczyć. Chyba Ci się ustroje pomyliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.06.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Myślę że co do ustaleń jakie były pomiędzy Tomaszs131 a wykonawcą jego kominka, to nikt oprócz nich raczej nie powienien się w tym temacie wypowiadać ... wychodząc z tego założenia dyskusja od razu staje się prostsza, łatwiejsza i przyjemniejsza ... Generalnie uważam za nieco żenujące rozstrząsanie tego typu tematów na internetowych forach publicznych - od tego są normalne i usadzone w prawie procedury do których powinny stosować się obydwie strony. Niestety mało który klient detaliczny / zamawiający usługę, czujący się w jakiś sposób oszukany czy pokrzywdzony przez firmę sprzedającą lub wykonującą usługę, wie i zdaje sobie sprawę że upubliczniając tego typu wpisy, może sobie tylko pogorszyć sytuację jeżeli konkretna sprawa trafiła by ostatecznie do rozstrzygnięcia w sądzie. Z drugiej strony klienta detalicznego prawo konsumenckie wraz z instytucjami znajdującymi się już na szczeblu każdego powiatu, chroni w tak konkretny i olbrzymi sposób, że często aż się ciśnie na usta pytanie - dlaczego ludzie nie korzystają z tego najprostszego narzędzia skoro czują się pokrzywdzeni lub oszukani. Pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 02.06.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witam. Myślę że co do ustaleń jakie były pomiędzy Tomaszs131 a wykonawcą jego kominka, to nikt oprócz nich raczej nie powienien się w tym temacie wypowiadać ... wychodząc z tego założenia dyskusja od razu staje się prostsza, łatwiejsza i przyjemniejsza ... Generalnie uważam za nieco żenujące rozstrząsanie tego typu tematów na internetowych forach publicznych - od tego są normalne i usadzone w prawie procedury do których powinny stosować się obydwie strony. To jakieś rozdwojenie jaźni; z jednej strony sprawa pomiędzy klientem a wykonawcą eliminuje dyskusje osób niezwiązanych, z drugiej, dyskusja ma być prostsza, łatwiejsza i przyjemniejsza, ale o czym, jeśli nie ma być o sprawie ? Ostatecznie Tomaszs131 sam decyduje o tym co pisze, nie kto inny. Roztrząsa temat, bo to jego temat i jego sprawa. To, jak to robi, to też jego sprawa. Pisząc na forum naraża się na wpisy niekoniecznie takie, których mógłby się spodziewać i oczekiwać. To jest zasada forum. ...W zasadzie czym ma być twój wpis, jakimś arbitrażem ? W temacie; dlaczego wykonawca przerwał roboty i nie zamierza ich skończyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 02.06.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. W temacie; dlaczego wykonawca przerwał roboty i nie zamierza ich skończyć ? Myślę że najlepiej spytać o to wykonawcę ... zadzwoń sobie do niego i zaspokój swoją ciekawość, przecież toż żaden problem - nazwa firmy i jej lokalizacja już padła w wątku ... Pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 02.06.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Myślę że najlepiej spytać o to wykonawcę ... zadzwoń sobie do niego i zaspokój swoją ciekawość, przecież toż żaden problem - nazwa firmy i jej lokalizacja już padła w wątku ... Pozdrawiam. Poza tym, że myślisz, pytanie jest adekwatne do tematu i postawy autora. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez dbx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.06.2016 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Jestem po kolejnej rozmowie z wykonawca, jest szansa że realizacja kominka zostanie ukończona za tydzień we czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 03.06.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Napisz, co jest/było powodem przerwania robót ? Dopełni to temat na tyle, by nie było o czym dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.06.2016 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Napisałem tak jak sytuacja się ma, naprwdę nie mam nic do ukrycia. Korzystałem z usług wielu firm, też tych z FM nikt nie ma mi nic do zarzucenia. Na swojej drodze spotkałem się z paroma firmami, które zasłużyły by znalężć się na czarnej liście i tam je wpisałem. Z drugiej strony na białą listę wpisałem te, które z czystym sumieniem polecam. Dom jak i wszystko dookoła zawdzięczam ich pracy.Firma od kominka prawdopodobnie zarobiona jest po pachy (tak twierdzą), stąd ich niechęć do doklejenia kratki i czerpni. Jeden montarzysta- wiele zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 03.06.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 "Doklejenie" kratki za 1 tysiąc złotych - kto by sobie tego odmówił ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.06.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Myślę że najlepiej spytać o to wykonawcę ... zadzwoń sobie do niego i zaspokój swoją ciekawość, przecież toż żaden problem - nazwa firmy i jej lokalizacja już padła w wątku ... Pozdrawiam. Witam. Wiedziałem ,że coś z tobą nie tak.Proponujesz dzwonienie komu???. On to powinien mieć w du...pie.Napisał by mu pomóc i finito ,a ty nierozumiejący w ogóle sam swojej opinii na ten temat piszesz głupoty.Jest FM-budowlane.Jest.To nie odsyłaj durno wato kogoś kto pomaga w topiku do kogoś kogo nie zna .Tomcio urządził sobie spektakl i dowiedział się jak to jest.:cool: ...Firma od kominka prawdopodobnie zarobiona jest po pachy (tak twierdzą), stąd ich niechęć do doklejenia kratki i czerpni............ Zrób mu gratis miast się tak niepotrzebnie egzaltować.:cool:. Edytowane 4 Czerwca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanW 04.06.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 , naprwdę nie mam nic do ukrycia. . Znaczy, że kręcisz lody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.06.2016 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Znaczy, że kręcisz lody. Konkret jak się patrzy.Nic ująć nic dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts