Robin77 21.05.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Witam Mógłby mi ktoś poradzić w jaki sposób usunąć w sposób najszybszy starą powłokę emulsyjna ze ścian? Czy ta maszyna sobie z tym poradzi? http://allegro.pl/szlifierka-do-gipsu-gladzi-tynkow-matrix-1200w-i5704929793.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=55690 Dzięki z góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 21.05.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Ta szlifierk sobie nie poradzi, służy ona do szlifowania szpachli np. na płytach k-g. Farbe można opalarką i szpachelką ściągać, czasami gładko odchodzi czasami nie, są też środki chemiczne do usuwania starych farb + szpachelka. A czemu chcesz zdjąć farbe? im bardziej chropowata powiechnia ściany tym trudniej będzie to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 22.05.2016 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Ta szlifierk sobie nie poradzi, służy ona do szlifowania szpachli np. na płytach k-g. Farbe można opalarką i szpachelką ściągać, czasami gładko odchodzi czasami nie, są też środki chemiczne do usuwania starych farb + szpachelka. A czemu chcesz zdjąć farbe? im bardziej chropowata powiechnia ściany tym trudniej będzie to zrobić Dlatego chce usunąć, bo nie wiem co jest pod spodem. Kupiłem mieszkanie gdzie ktoś dla picu pomalował brudne ściany emulsją białą. Wygląda to niby ok, ale jest do zerwania Zapytam inaczej, Najlepszą metodą na jaką wpadłem jest moczenie na potęgę - 4-5 razy, a następnie zdzieranie szpachelką. Z tego co czytałem woda powinna być ciepła, czy mogę dodać coś do tej wody, żeby jeszcze lepiej schodziło? Ktoś poleca jakiś skrobak do tapet lub szybc Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 22.05.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Dlatego chce usunąć, bo nie wiem co jest pod spodem. Kupiłem mieszkanie gdzie ktoś dla picu pomalował brudne ściany emulsją białą. Wygląda to niby ok, ale jest do zerwania Zapytam inaczej, Najlepszą metodą na jaką wpadłem jest moczenie na potęgę - 4-5 razy, a następnie zdzieranie szpachelką. Z tego co czytałem woda powinna być ciepła, czy mogę dodać coś do tej wody, żeby jeszcze lepiej schodziło? Ktoś poleca jakiś skrobak do tapet lub szybc Dzięki za odpowiedź moze wytwornica do pary, jak do sciagania tapet? przy tapetach sprawdzalo sie swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts