pecet0 21.05.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Witam, Mam pytanie czy można montować zewnętrzne drzwi drewniane, jeśli w domu sa juz wykonane tynki ale nie ma jeszcze zrobionych wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 22.05.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam, Mam pytanie czy można montować zewnętrzne drzwi drewniane, jeśli w domu sa juz wykonane tynki ale nie ma jeszcze zrobionych wylewek? Wszystko mozna tylko pytanie o sens. Zakladam ze wylewki bedziesz robil z miksokreta, przy puszczaniu betonu wezem tak rzuca ze drzwi bedziesz mial do remontu albo do wymiany. Dochodzi jeszcze kwestia dobrego montazu drzwi bez wylewek ale to musialby jakis instalator sie wypowiexizec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.05.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam, Mam pytanie czy można montować zewnętrzne drzwi drewniane, jeśli w domu sa juz wykonane tynki ale nie ma jeszcze zrobionych wylewek? Można . Musisz mieć wyznaczony poziom zero i wiedzieć , jaką wysokość będzie mieć okładzina docelowa podłogi holu wejściowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 22.05.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Można, trzeba tylko dobrze wyliczyć poziomy, trzeba podeprzeć podczas montażu ościeżnice kawałkiem bloczka i trzeba zabezpieczyć węża przed drganiami, choć węża można wprowadzić przez bramę garażową. Wylewkarze przyciskają węża workami z cementem. Otwarte pozostaje pytanie o wpływ wilgoci z wylewek na drewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 22.05.2016 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 niestety przez garaż nie wpuszczę, ponieważ nie mam przejścia pomiędzy garażem a domem. pytanie drugie wylewki jak długo wysychają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.05.2016 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Wylewka cementowa schnie w tempie 1cm/tydzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.05.2016 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Wylewki cementowe przykrywałem folią, a okna zaklejałem czarą folią. Celem było spowolnienie tempa oddawania wilgoci przez beton. Pod przykryciem wylewki trzymałem 3 tygodnie. W tym czasie unikałem intensywnego wietrzenia domu, wylewki "kisiły się" we własnej wilgoci. Nie wiem jak taki mikroklimat może wpłynąć na drewniane drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 23.05.2016 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Wylewki cementowe przykrywałem folią, a okna zaklejałem czarą folią. Celem było spowolnienie tempa oddawania wilgoci przez beton. Pod przykryciem wylewki trzymałem 3 tygodnie. W tym czasie unikałem intensywnego wietrzenia domu, wylewki "kisiły się" we własnej wilgoci. W jakim celu tak robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geokart 23.05.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 "Mam pytanie czy można montować zewnętrzne drzwi drewniane, jeśli w domu sa juz wykonane tynki ale nie ma jeszcze zrobionych wylewek? " nie, nie można... wiem, że na większości domów montują drzwi zewnętrzne od razu po dachu i oknach, ale ja bym poczekał,problem z wysokością i zabezpieczeniem, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.05.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 W jakim celu tak robiłeś? Chodzi o zabezpieczenie betonu przed nadmierną utratą wilgoci, szczególnie w pierwszych okresach po wylaniu. Okna zostały zasłonięte, żeby słońce dodatkowo nie ogrzewało posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 24.05.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 u mnie po wykonaniu wylewek przez 3 tygodnie mialem w domu wilgotnosc 99% ja na poczatku zamontowalem drzwi tymczasowe (kosztowaly z 350zl w markecie, 2 zamki, parę zasów - więc "bezpieczne") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 24.05.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 "Mam pytanie czy można montować zewnętrzne drzwi drewniane, jeśli w domu sa juz wykonane tynki ale nie ma jeszcze zrobionych wylewek? " nie, nie można... wiem, że na większości domów montują drzwi zewnętrzne od razu po dachu i oknach, ale ja bym poczekał, problem z wysokością i zabezpieczeniem, pozdrawiam! można, u mnie nie było problemu ani z zabezpieczeniem, ani z wysokością. tak wymierzyłem, że płytka weszła pod próg i finito. da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 08.06.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Można - doświadczona ekipa budowlana powinna sobie z tym poradzić bez większych problemów. PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts