kokomaroko 22.05.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 dzień dobry,ostatnio problemem który spędza mi sen z powiek jest wybór drzwi prowadzących z podwórza do nieocieplanej klatki schodowej.Na klatce znajduje się również część schodząca do piwnicy, czyli poniżej gruntu.Zaproponowano mi zakup drzwi aluminiowych zimnych z dużym przeszkleniem lecz nie wiem czy to dobry wybór.Może opcja zakupu drzwi alumniniowych ciepłych lub stalowych nie były by trafniejsza. wiem, ze różnica temperatur między wnętrzem a zewnętrzem budynku jest góra 20 stopni zimą a dzięki piwnicy nigdy na klatce temperatura nie spadnie poniżej 0℃ . zastanawia mnie czy drzwi aluminiowe zimne nie mają zbyt wysokiego współczynnika przenikania (ok 3 dla aluminium, mniej dla szyby) i czy nie spowoduje to szybszego przenikania mrozu na klatkę schodową niż w innym rodzaju drzwi.i ze względu na wilgotność nie będą one szronić. bardzo prosiłabym o jakiekolwiek informacje lub doradztwo w tym problemie.Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.05.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 W tej konkretnej sytuacji nie inwestowalbym w ciepłe drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokomaroko 22.05.2016 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 mogę wiedzieć dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.05.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Sama sobie odpowiedzialas Roznica temperatur bedzie niewielka wiec generowane straty takze beda niewiele wieksze jak za cieplejsze drzwi a roznica w cenie dosc spora. Z racji miejsca zastosowania nawet przy duzych mrozach szron na drzwiach nie bedzie sie pojawial o ile beda szczelne. Poza tym sa pewne granice walki i jak najnizsze U moim zdaniem cieple alu badz super cieple drzwi z innego materialu ta granice przekrocza Moje subiektywne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokomaroko 22.05.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 dziękuję za pomoc. potrzbowałam takiego upewnienia się w decyzji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.05.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Zdecydowanie popieram to co pisze nikt ważny. Ktoś po prostu chce Twoim kosztem zarobić trochę grosza. Jak już chcesz coś ciekawego w niższych pieniądzach to pomyśl o KMT czy Wikędzie z ościeżnicą Termo. Termo składa się z profilu aluminiowego z przekładką kompozytową. Dla Twoich potrzeb to chyba wszystko. Dalej to już sztuka dla samej sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts