Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,chciałabym zapytać czy oprócz różnicy wizualnej jest jakaś różnica pod kątem trwałości czy lepszego zabezpieczenia miedzy struktura położoną ręcznie i maszynowo? Mam dom zrobiony silikonem caparola maszynowo,mnie osobiście bardzo się podoba ten ostrzejszy i rzadszy kamyszek ,a ze majstry odwalili kawał dobrej roboty to ściany proste jak lustro.Niestety spotkałam sie z opinia ze lepiej bylo położyć nawet gorszy jakościowo tynk ale ręcznie, tak twierdzi sąsiad który teraz kładł silikon ceresita ręcznie-twierdził, że tak doradzili mu jego majstry ,tez ma ładnie położone.jak to z tym w końcu jest? Pomijam kwestie wizualne bo to już kwestia gustu :) dodam ze u nas i sąsiada wyszly bardzo podobne koszty bo domy powierzchniowo podobne,a u niego ceresit tańszy ale zużycie większe recznie u nas caparol sam w sobie droższy ale wyszlo maszynowo mniej wiader.z góry dziekuje za opinie
https://forum.murator.pl/topic/211218-struktura-r%C4%99cznie-czy-maszynowo/

A co za różnica, skoro już położone :)

Poczekaj kilka lat i sie przekonasz - chyba że już teraz potrzebujesz argumentów do dyskusji z sąsiadem :)

Jego fachowcy twierdzący,że gorszy tynk kładziony ręcznie jest i tak lepszy niż najlepszy maszynowo byli bardzo pewni siebie, niestety nie potrafili tego uargumentować dlatego zapytałam tutaj - z czystej ciekawości. W końcu forum to chyba miejsce do dyskusji i wymiany spostrzeżeń :)

https://forum.murator.pl/topic/211218-struktura-r%C4%99cznie-czy-maszynowo/#findComment-7108008