viviene 22.05.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam,chciałabym zapytać czy oprócz różnicy wizualnej jest jakaś różnica pod kątem trwałości czy lepszego zabezpieczenia miedzy struktura położoną ręcznie i maszynowo? Mam dom zrobiony silikonem caparola maszynowo,mnie osobiście bardzo się podoba ten ostrzejszy i rzadszy kamyszek ,a ze majstry odwalili kawał dobrej roboty to ściany proste jak lustro.Niestety spotkałam sie z opinia ze lepiej bylo położyć nawet gorszy jakościowo tynk ale ręcznie, tak twierdzi sąsiad który teraz kładł silikon ceresita ręcznie-twierdził, że tak doradzili mu jego majstry ,tez ma ładnie położone.jak to z tym w końcu jest? Pomijam kwestie wizualne bo to już kwestia gustu dodam ze u nas i sąsiada wyszly bardzo podobne koszty bo domy powierzchniowo podobne,a u niego ceresit tańszy ale zużycie większe recznie u nas caparol sam w sobie droższy ale wyszlo maszynowo mniej wiader.z góry dziekuje za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.05.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 A co za różnica, skoro już położone Poczekaj kilka lat i sie przekonasz - chyba że już teraz potrzebujesz argumentów do dyskusji z sąsiadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viviene 22.05.2016 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 A co za różnica, skoro już położone Poczekaj kilka lat i sie przekonasz - chyba że już teraz potrzebujesz argumentów do dyskusji z sąsiadem Jego fachowcy twierdzący,że gorszy tynk kładziony ręcznie jest i tak lepszy niż najlepszy maszynowo byli bardzo pewni siebie, niestety nie potrafili tego uargumentować dlatego zapytałam tutaj - z czystej ciekawości. W końcu forum to chyba miejsce do dyskusji i wymiany spostrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts