Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rury od podlogowki w ścianie czy na ścianie

radziok16

Recommended Posts

Witam

Na parterze planuje podłogówkę, rozdzielnia będzie znajdowała się w garażu. chciałbym także zrobić ogrzewanie podłogowe w łazience na poddaszu, która znajduję się za ścianą garażu poziom wyżej. Hydraulik chce puścić rury od rozdzielni piętro wyżej bezpośrednio do łazienki nie wkuwając ich twierdząc że tak będzie bezpieczniej i stad moje pytanie czy nie można tych rur wkuć w ścianę ?

Napisałem konkretnie że można tak zrobić i będzie w porządku. Ja do odpowietrzania używam tego [ATTACH=CONFIG]356815[/ATTACH] a jak ktoś nie posiada to robi sie to wodą pod ciśnieniem przelewając po kolei każdą pętle.

Nie problem odpowietrzyć przy uruchomieniu. Problem jak odpowietrzyć w później . Powietrze ma todo siebie ,że zbiera się w górnej części instalacji .

A wystarczy ,że wydzieli się z wody pod wpływem temperatury.

Można oczywiście wezwać fachmana ale nie ukrywam to kosztuje .Dojazd, maszyna , czas .

Można oczywiście zamontować odpowietrzenie w postaci jakiegoś trójniczka

Jaka jest różnica odpowietrzania przy uruchomieniu a później ?. napisałem jak to można zrobić bez maszyny, i naprawdę jak się raz to zrobi porządnie to nie ma żadnego problemu. Pisze to z własnego praktycznego doświadczenia.

Odpowietrzanie instalacji wodą z wodociągu powoduje dostarczanie do instalacji nowej porcji kamienia kotłowego i powietrza rozpuszczonego w wodzie .

Łatwiej zamontować układ odpowietrzania