mich83 22.05.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Witam. Jestem w trakcie przygotowywania do malowania ścian z tynku gipsowego które były wcześniej pomalowane na biało (jakieś 10 lat temu w nowym bloku). Po umyciu ścian w miejscach gdzie były narażone na lekkie przetarcie np nad łóżkiem widać zażółcenia. Mam pytanie: 1) Czy te zażółcenia to po prostu przetarcie farby w tych miejscach i widać tynk gipsowy ? Jednak czy tynk gipsowy jest żółtawy ? Dodam że ściany po umyciu wygładziły się i w miejscach tych zażółceń są tak samo gładkie jak reszta ściany. 2) Być może ściany były wcześniej malowane farbą akrylową czy więc można je myć wodą z mydłem malarskim ? 3) Co zrobić w miejscach tych zażółceń ? Przemalować wszystko po prostu farbą podkładową ? Dodaje zdjęcia jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts