darek60 23.05.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Witam, proszę o pomoc w wycenie remontu garażu. w garażu mam do zasypania kanał 2mx60cm. Po zasypaniu garażu, należy wyrównać posadzkę, która nie jest idealnie płaska oraz zalać ją betonem, ponieważ garaż ma 18cm spad. Beton przyjedzie jako półsucha mieszanka o wielkości 2,6m3, ponieważ garaż liczy 5,81x3,06. Przed wylaniem betonu chcę wykonać izolację papą, kleikiem na zimno oraz zbrojenie. Dodatkowo w garażu zamontowane są "chamskimi" śrubami półki, które chce zlikwidować oraz do zbicia jest kawałek tynku, ponieważ na zewnątrz ciekła woda i zrobił się grzyb. Osoba, której chciałem zlecić remont policzyła mi 800 zł netto za samo wylanie posadzki, zaczynając od położenia papy, a całość ma się zamknąć w około 2 tyś robocizny netto. Czy jest przyjęta jakaś stawka godzinowa ? czy cena jaką podałem może być realna ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.05.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Co to jest ten "kleik" ? Ryżowy, czy może bitumiczny? A tak na poważnie wrzuć ofertę na jakieś oferteo, dostaniesz odpowiedzi to się zorientujesz jak się ceny kształtują. My nawet nie wiemy z jakiego regionu Polski piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek60 23.05.2016 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Co to jest ten "kleik" ? Ryżowy, czy może bitumiczny? A tak na poważnie wrzuć ofertę na jakieś oferteo, dostaniesz odpowiedzi to się zorientujesz jak się ceny kształtują. My nawet nie wiemy z jakiego regionu Polski piszesz... Kleik oczywiście bitumiczny Piszę ze Śląska, chciałem po prostu dowiedzieć się czy ceny są z kosmosu, czy normalne Czy są jakieś stawki godzinowe przyjęte dla robotników. za dwa dni roboty 800zł wyszło mi trochę dużo, całość, którą opisałem za 1800zł też wydaje mi się dużo, ale może po prostu dlatego, że nie znam cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts