terminux 24.05.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Mam problem. Dostałem w spadku dom stawiany metodami gospodarczymi przez mojego Ojca w latach 80-tych. Niestety, płyta nad garażem pełniąca jednocześnie funkcję tarasu zaczęła się widocznie uginać i przeciekać. Wymiary płyty to ok 4X6m, trójstronnie podparta. Od strony budynku jest powiązane zbrojenie płyty nad piwnicą ze zbrojeniem płyty nad garażem - tak przynajmniej zeznaje mój Ojciec.Prawdopodobnie nic już nie ocali płyty - trzeba ją całą usunąć i zrobić nową. Garaż murowany z pustaków, ma dobry fundament - z tym nic się nie dzieje.Moje pytanie - czy od strony domu robić belkę, czy wystarczy tylko mocniejsze zbrojenie płyty? I co najważniejsze - ile może kosztować taka płyta? Jestem z Krakowa a dom stoi tuż pod Krakowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts