Peterek 07.04.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 leon, ale geotechnik sprawdza ziemię głębiej niż fundament jest osadzony. Przecież tam niżej może być np. torf, który jak już wiem jest groźny. Nie ma alfy i omegi ja takiego gościa nie znam coby wszystko wiedział . Jak zbudujesz dom to też nie będziesz alfą i omegą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 07.04.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Badania geotechniczne nie są niezbędne ale przydatne. Widać co pod ziemią siedzi. I nie liczcie na to, że 1 dołek wystarczy. U mnie na 3 odwierty wyszły 3 różne przekroje włącznie z tym, że w jednym woda jest na 1,5 m ponizej poziomu, a w 2 pozostałych nie ma jej do głębokości 4,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 07.04.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 hehe, Temat robienia badan jest prawie tak emocjonujacy jak oddychanie scian Hanula - nie robilbym badan .... jesli naokolo jest OK ..to u Ciebie tez tak bedzie! Przeciez nie przebiega u Ciebie zaden row tektoniczny, ktory spowoduje blotne tsunami w okolicy. inz Mamon - jednak co inzynier to inzynier - zgadzam sie z panem inzynierem w kwestii AGA4444 - zrobilas badania i co ? nie wiadomo co z ta naukowa nowomowa teraz poczac leon z katowic - - w pelni powieram ...pozdroofki peterek i inni badanioentuzjasci - uwazam, ze takie badanie ma sens w czasie roztopow przed kupieniem dzialki. Odsylam Was do watku Wronki, ktora zrobila takie badania ...wwiercila sie w ziemie ...chciala dokopac sie do piachu ...dokopala sie bidula do wody na glebokosci 2,6 m i teraz ma dopiero problem. A bez badan postawilaby solidne lawy na glebokosci 1,2 m i spokojnie sobie budowala chalupke. BK - zrobilas badanie i co ?? i kierownik i tak dodal dodatkowy wieniec "na wszelki wypadek" pozdrawiam badaniosceptykow Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 07.04.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 ...Odsylam Was do watku Wronki, ktora zrobila takie badania ...wwiercila sie w ziemie ...chciala dokopac sie do piachu ...dokopala sie bidula do wody na glebokosci 2,6 m i teraz ma dopiero problem. Jesteś pewien, że problem ma dopiero teraz i że gdyby nie robiła badań to by się nic nie stało? Dasz na to gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 07.04.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 a ja powiem inaczej ie mozna po prostu samemu wykopac w paru miejscach gdzie ma byc fundament paru dziur lopata? po co zaraz wydawac 600??? a druga sprawa z tym projektowaniem law ze niby 80 cm a wystarcza 40 ja kombinuje tak zaprosic na wykopki kierownika budowy (znaczy przy kopaniu koparka pod lawy i niech on na miejscu zobaczy i stwierdzi ostatecznei czy robimy lawy 40 czy 80 nie wiem jak u was ale u mnie to kierownik jest bardzo chetny do zmian w ostatniej chwili i nie lubi roboty papierkowej, co mu sie chwali Taaa a kierownik jest szamanem i będzie wróżył z fusów albo lał wosk....dziury łopatą to można sobie wykopać jak się szopkę na taczkę stawia....Nikt nie zmusza do badań , katastrofy na pewno nie będzie co "najwyżej " awaria i zamiast 600 zł zrobi się 50 razy więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 08.12.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 jakby ktoś w Łodzi lub okolicach potrzebował tego rodzaju badania to moge pomóc - info - kontakt na privlub mail - koszty niewielkie - samych odwiertów i opisu (bez badań laboratoryjnych, które są drogie a na potrzeby pojedyńczych domków nie potrzebne) a wiemy na czym będziemy "stać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 12.02.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 W razie czego można znaleźć cennik na stronie http://www.uslugigeologiczne.pl Można porównać. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 12.02.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Niech ten temat będzie podpowiedzią czy robić badanie czy nie:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93513lepiej uniknąć niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekgold 13.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Właśnie dzisiaj odebrałem dokumentacje geologiczną.Trzy odwierty po 4m, zapłaciłem 500 oczywiście netto.Na naszym terenie badania są konieczne!!!!!!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts