Ania20000 24.05.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Witam ! Chciałam kupić dom na działce 64 arów z czego w MPZP 4ar budowlane, 9ar Las, 13 ar Łąka, 26 ar Sad, Zieleń niezagospodarowana 12ar. Czy jest to możliwe w świetle nowej ustawy o gruntach Rolnych? Czy wszystko co nie budowlane(Las, Łąka, Sad) to w świetle ustawy = rolne? Dodam wszystkie grunty są klasy IV, nie były wykorzystywane na działalność rolniczą i stanowią po prostu ogródek przydomowy, nie jestem rolnikiem, mieszkam w tej gminie. Nie mogę kupić samych 4 arów budowlanych choć teoretycznie to osobna działka bo na łące jest studnia, w sadzie przydomowa oczyszczalnia ścieków a wszystko stanowi całość. Dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam. na MPZP wygląda to tak dotyczy działek 66 i 67/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts