mojave 13.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 tylko kasa uwazam, że to najlepszy mozliwy rezent, my w przyszłym roku tez bierzemy slub i zapowiemy gościom, że chcemy pieniadze. Sami wiemy jak je spozytkowac, a z prezentów to nie wiem co mogłoby sie nam przydać bo chyba wszystko mamy. A jesli chodzi o kwote to tu jest tak przyjete, że minimum jakie sie daje to, żeby pokryc swoj koszt + coś ponadto np. wesele od osoby 200 to para daje 400 + trochę. generalnie nikt ponizej 1000 nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 13.09.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Siostra żony wychodzi za mąż, ile się daje w kopercie na prezent ? Pozdrawiam jak najwiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 14.09.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Piszcie ,czy na dzień dzisiejszy obowiązuje tabelka Olki?Właśnie się wybieram w sobotę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 14.09.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 no w Bielsku to raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 14.09.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Gorzej,bo to nie Bielsko a okolice Warszawy.Ale gdybym miała się sugerować płacami w tych okolicach,to musiałabym zrezygnować z imprezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 15.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 wiesz, w Warszawie to sa generalnie ludzie z calej Polski i w związku z tm moga byc tam różne obyczaje. Znajoma opowiadala mi, że jej siostra wlasnie w zeszłym roku miala wesele w Wawie, i od rodziny stad to dostala sporo kasy natomast reszta to szkoda gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 16.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 No przecież to wszystko zależy od tzw. punktu siedzenia. Dajesz tyle ile możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 27.09.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Zawsze daję tyle ile w danym momencie jestem w stanie urwać z domowego budżetu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 04.01.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Siostra żony to w sumie bliska osoba, dałabym 500 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 20.01.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ja byłam na weselu w warszawie u znajomych ,byliśmy jeden dzień i daliśmy 400 zł.wiem,że inni znajomi dali prezent wart 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 27.04.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 jak znajomi brali slub to woleli 50 zł w gotówce niz prezent za 300-serio:) ciężko im było a musieli zrobic wesele-bo tak w rodzinie sie utarło... ale niektórzy wyszli z założenia ze trzeba kupic prezent-i tez było dobrze. Niemniej w dzisiejszych czasach z tymi prezentami jest dosc trudno-wcale nie ucieszy wypasiona biała mikrofalówka, skoro ktoś wolałby w inoxie. Z kolei listy prezentów nie rozwiązują problemu bo cięzko wskazac konkretny produkt narzucając cenę... kilka osob moze się wprawdzie zrzucic ale to dosc kłopotliwe. Uważam, że nie wypada dawać kasy na imieniny, urodziny, rocznice...ale na wesele-owszem. Po moim weselu ostały się trzy luksusowe koce-których z rzadka używamy, sporo sprzetów się zepsuło-to już sporo lat... co do art dekoracyjnych jest to dośc kłopotliwe-trzeba dobrze znac styl obdarowywanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 11.08.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 witam No i mnie dopadło Szykuje mi się ślub córki siostry mojej żony czyli szwagierki. I jestem w kropce bo nie jestem w temacie. Pewnie skończy się na kasie. Ile wypada dać aby nie wyjść na ...........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 12.08.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Co najmniej 2 tysiące masz z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 12.08.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 witam No i mnie dopadło Szykuje mi się ślub córki siostry mojej żony czyli szwagierki. I jestem w kropce bo nie jestem w temacie. Pewnie skończy się na kasie. Ile wypada dać aby nie wyjść na ...........? A lubisz ją? Czy ona lubi Ciebie? Czy to kwestia tylko i wyłącznie kurtuazyjna czy to faktycznie Wasza bliska, zaprzyjaźniona rodzina? Dlaczego nikt o tym nie pisze? Pewnie, że nie o to chodzi, żeby duuuużo kasiory było, ale czy dla Ciebie to nie radość, że sie dziewczyna z prezentu (pieniężnego) ucieszy? Ze sobie za to cos fajnego kupi, że wujek jej ułatwi start? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 25.08.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Fakt - zależy od stopnia spoufalenia. Ale co najmniej tysiąc złotych musisz przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 06.06.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 ponawiam pytanie bo większość odpowiedzi z 2005r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.06.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Dokładam się do pytania. Ile dać chrześnicy ?? Z tego co wiem , młodzi płacą po 260 pln za "talerzyk" . To tak wyjściowo w sumie. Wyjdzie na to, że moja ekipa licząca 6 osób przebaluje 1500 w nockę. To zwrot kosztów dopiero.. Wiem , że nic nie wiem w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Brat miał tydzień temu przyjęcie weselne i dostał od 100 do 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 ziaba, niestety, rodzinę raczej obowiązuje stawka - zwrot kosztów pluc coś jeszcze... Chyba, że wiadomo, że bieda piszczy a młodzi akurat bogaci. Ale... biedni domów nie budują.. a przynajmniej tak wszyscy myślą. Stać na ciele to i na oborę.... Miałam ten sam dylemat rok temu. Budowa i wesele chrześnicy. Dałam 1200 i uważałam, że jednak mało, ale więcej nie wycisnęłam, i tak na wakacje prawie nie mieliśmy Ale chrześnica ma wesele raz w życiu (mam przynajmniej nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 06.06.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Siostra żony wychodzi za mąż, ile się daje w kopercie na prezent ? Pozdrawiam Ty sie nie wygłupiaj, tylko prezent kup A tak na poważnie, zależy na ile Cię stać. Są osoby, które się zapożyczają aby było do koperty. Uważam, że lepiej jest dać prezent. Ja osobiście miałam fajne prezenty, było: czym jeść, na czym jeść, w czym ugotować, w czym podać kawę, w czym odgrzać. Zróbcie z żoną wywiad, może mają plany.... Jeśli te plany związane są ściśle z kasą, to policz w ilu idziecie na to wesele, dowiedz sie jaki jest koszt na 1-ną osobę, przemnóż i masz wynik. Jak możesz coś więcej, to dołóż, tyle ile możesz i nie oglądaj się na to co powiedzą inni. Za parę miesięcy nikt nie będzie pamiętał ile tego było Tu gdzie mieszkam kwoty od 50 - 1000zł. 50zł sąsiedzi, starsze małżeństwo 1000 babcia. 2000 nieosiągalne. Średnia dla szwagierki 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts