doeminik 25.05.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam serdecznie wszystkich, od jakiegoś czasu zabieram się do wybudowania kanału naprawczego w garażu. Jako ze garaż znajduje się u mnie w piwnicy mam mały problem z wodami przypowierzchniowymi. Zrobiłem w tym tygodniu pierwszy wykop i już przy głębokości 1 m pojawiła się woda, ja jednak potrzebuje zejść na jakieś 175 cm. Podejrzewam ze woda będzie sie zbierać do wysokości 75 cm wykopu. Jakie mam możliwości aby skutecznie ukończyć mój projekt i czy w ogóle będę w stanie odpompować wodę i wylać posadzkę na której później będę murował lub wylewał ściany. Planowałem wyłożyć całość folia a do wylewki dodać uszczelniacz. Podłoga ma być pod lekkim spadem a na końcu studzienka i pompa aby nie zalewało. Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady. Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 02.06.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Właśnie fundujesz sobie katastrofę budowlaną na własne życzenie, kochasz swoją rodzinę? Chcesz po partyzancku wykonać dół poniżej poziomu posadowienia ław fundamentowych z wysokim stanem wód gruntowych. Pamiętaj, że woda napływając do takiego otworu wypłukuje grunt spod ław, nie odpompowuj żadnej wody! Zakop to natychmiast lub zabezpiecz przed osypywaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 04.06.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 wow nieźle nie dość że ze zdj. nr 2 wynika że piwnica jest nisko to jeszcze chcesz z 2 m wykopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts