Lucjan79 27.05.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) witam serdecznie chciałem zapytać czy zmodernizować kotłownię w nowo wybudowanym domu zdjęcia w załącznikach (NA sterowniki wyrównawcze do podłogówki, zestaw ze sprzęgłem hydraulicznym i wymiana pieca jeżeli się dogadam z właścicielem) czy lepiej zainwestować w kominek z płaszczem wodnym (instalacja jest przygotowywana). Na parterze ogrzewanie podłogowe oraz u góry w łazience, 3 pokoje i garderoba z grzejnikami. Projekt domu "dom w lawendzie firmy archon" ( z antresolą). Za pomoc z góry dziękuję i jeżeli coś napisałem niejasno to przepraszam. pozdrawiam proszę o pomoc!!!! Edytowane 8 Czerwca 2016 przez Lucjan79 brak odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucjan79 08.06.2016 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 witam czy mógłby mi ktoś doradzić, do ww posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 08.06.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Tylko nie kominek z płaszczem. A kotłownie masz . Nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 08.06.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Kominek z płaszczem wodnym to tragiczny pomysł. Najlepiej:1) wstawić porządny kocioł kondensacyjny2) zrobić porządne sterowanie pogodowe3) wymienić rozdzielacze na takie z przepływomierzami4) wyregulować instalację (przepływy). Jeśli instalację będzie ciężko wyregulować, to możesz pomyśleć o (bez)przewodowych termostatach i listwie sterującej do siłowników na rozdzielaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 10.06.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 A obecne ogrzewanie nie działa, że chcesz wymieniać? Skoro dom jest nowo wybudowany to raczej wszystko powinno być OK Możesz wymienić pompy na mniej prądożerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts