Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki klej do płytek na ogrzewanie podłogowe ?!

DEMCIA

Recommended Posts

Proszę doradźcie jaki klej cementowy zastosować.

Objechałem okoliczne hurtownie, to co mają od ręki poniżej, wraz z cenami

Kleje do terakoty tej samej klasy C2TES1.

Płytki klejone na jastrych cementowy, całość w ogrzewaniu podłogowym, zagruntowany CT 17 Ceresit.

Płytki drewnopodobne 15cmx90cm

- Kerami Plus Professional firmy Sicher-Bautechnik (43zł)

- H40 No Limits firmy Kerakoll (45zł)

- Keraflex Maxi S1 firmy Mapei (74zł)

- CM 17 firmy Ceresit (74zł)

Ceny różne i jakość pewnie też. Który klej wybrać?

Płytki klejone na jastrych cementowy, całość w ogrzewaniu podłogowym, zagruntowany CT 17 Ceresit.

Do płytek drewnopodobnych 20 x 120 wybrałem Atlas ELASTYK wysokoelastyczny (czerwone opakowanie) 46 zł za worek 25 kg. Pozdrawiam.

Gość Konto usunięte_1*
Do płytek drewnopodobnych 20 x 120 wybrałem Atlas ELASTYK wysokoelastyczny (czerwone opakowanie) 46 zł za worek 25 kg. Pozdrawiam.

ja polecam mapei-a , a ten zachwalany przez ciebie atlas już przekląłem dziadowstwo jakich mało kleiłem mapeiem około 80 m2 ale w kuchni już mi zabrakło i dokupiłem worek tegoż atlasa wysokoelastycznego i już po niecałym roku trzy płytki są obluzowane

Strasznie drogi ten kerwflex masz, u mnie w detalu 69zl ale bialy do kamienia, a zwykly szary 62zl za worek. I potwierdzam, jest super

ja polecam mapei-a , a ten zachwalany przez ciebie atlas już przekląłem dziadowstwo jakich mało kleiłem mapeiem około 80 m2 ale w kuchni już mi zabrakło i dokupiłem worek tegoż atlasa wysokoelastycznego i już po niecałym roku trzy płytki są obluzowane

A co myślisz, że mapei używa technologii kosmicznej do produkcji kleju? A może był inny powód obluzowania się płytek a nie zaraz klej Atlas do kitu.

Pewnie nie używa. Ale ktoś sypie do tych worków coś lepszego, ktoś coś gorszego.

Zresztą ten atlas jest wysokoelastyczney tylko na worku. Bo nie doczytałem, czy ma klasę S1...

A u Ciebie te płytki ile lat lezą na tym kleju ?

Jak mój pradziadek się urodził, te płytki na Atlasie Elastyku już były!

Gość Konto usunięte_1*
A co myślisz, że mapei używa technologii kosmicznej do produkcji kleju? A może był inny powód obluzowania się płytek a nie zaraz klej Atlas do kitu.

nie wiem co oni używają ale już po rozrobieniu tego i tego widać że to inne kleje , mapei jest cholernie drogi ponad 60zł i bolało jak kupowałem klej do 100m2 płytek na podłogówkę a w kuchniosalonie zabrakło dosłownie na jeden rząd i dałem tegoż atlasa i na 7 płytek 3 są lekko poluzowane i po nadepnięciu klawiszują , tam gdzie mapeiem robiłem nie ma takiej opcji ba zdrapanie resztek po atlasie to palcem można ściągnąć a mapeia trzeba drapać czymś ostrym

Gość grend
nie wiem co oni używają ale już po rozrobieniu tego i tego widać że to inne kleje , mapei jest cholernie drogi ponad 60zł i bolało jak kupowałem klej do 100m2 płytek na podłogówkę a w kuchniosalonie zabrakło dosłownie na jeden rząd i dałem tegoż atlasa i na 7 płytek 3 są lekko poluzowane i po nadepnięciu klawiszują , tam gdzie mapeiem robiłem nie ma takiej opcji ba zdrapanie resztek po atlasie to palcem można ściągnąć a mapeia trzeba drapać czymś ostrym

jakas inna bajka ??? Klawiszowanie płytek :) i zdrapywanie palcem resztek po Atlasie :)

Gość grend
Na kazdym worku jest napisane do czego służy dany klej, na jakie podloża. Wystarczy poczytać i zdać się na badania, zalecenia producenta a nie do wszystkiego używa elastycznego kleju za 70pln.

Na kazdym worku jest napisane do czego służy dany klej, na jakie podloża. Wystarczy poczytać i zdać się na badania, zalecenia producenta a nie do wszystkiego używa elastycznego kleju za 70pln.

Popieram. Myślenie jest opłacalne. Kupowanie najdroższych produktów tylko dlatego, że są drogie, nie zawsze przynosi oczekiwany efekt. Pozdrawiam.

Oczywiście.

Mój glazurnik do formatu 90x45 i 60x60 wybrał sprawdzony przez siebie Alpol 511, http://www.alpol.pl/pl/katalog_produktow/go:22:12/ (tańszy od tego Atlasa) , ale część pomieszczeń robił też Mapei Adesilex P9, który kupiłem wcześniej.

Za to do gresu 90*45 na obudowę kominka kupiłem Sopro No.1 bo tam warunki są bardziej ekstremalne, niż na podłodze.

Mój glazurnik na pracę wykonaną Alpolem i Mapei dał taką samą gwarancję, ale na Atlasie pracować nie chciał.

Oczywiście.

Mój glazurnik do formatu 90x45 i 60x60 wybrał sprawdzony przez siebie Alpol 511,

http://www.alpol.pl/pl/katalog_produktow/go:22:12/ (tańszy od tego Atlasa) , ale część pomieszczeń robił też Mapei Adesilex P9, który kupiłem wcześniej.

Za to do gresu 90*45 na obudowę kominka kupiłem Sopro No.1 bo tam warunki są bardziej ekstremalne, niż na podłodze.

Mój glazurnik na pracę wykonaną Alpolem i Mapei dał taką samą gwarancję, ale na Atlasie pracować nie chciał.

To znaczy, że Atlas produkuje kleje na których nikt nie chce pracować? Nie czaję bazy. Atlas jest bardzo długo na rynku i co, do kitu? K...wa znowu ten marketing!