Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki klej do płytek na ogrzewanie podłogowe ?!

DEMCIA

Recommended Posts

To niby ALPOL to jakiś mega marketing ? :)

To nie marketing, ale JEGO dowiadczenia.

pracował na Atlasie, było OK, ale tylko do czasu.

Jak pojawiły się reklamacje, to wybrał coś innego.

Ekipy, któe robią ocieplenia i elewacje mają takie same doświadczenia. Jakość spadła.

Gość grend
Oczywiście.

Mój glazurnik do formatu 90x45 i 60x60 wybrał sprawdzony przez siebie Alpol 511, http://www.alpol.pl/pl/katalog_produktow/go:22:12/ (tańszy od tego Atlasa) , ale część pomieszczeń robił też Mapei Adesilex P9, który kupiłem wcześniej.

Za to do gresu 90*45 na obudowę kominka kupiłem Sopro No.1 bo tam warunki są bardziej ekstremalne, niż na podłodze.

Mój glazurnik na pracę wykonaną Alpolem i Mapei dał taką samą gwarancję, ale na Atlasie pracować nie chciał.

.. ja też wiekszość płytek na podłoge z ogrzewaniem kładlem na klej Alpol uelastyczniony (cena24pln) - elastyczy tylko do płytek 60x60(lepiej się rozpływał) i w momencie klejenia na karton gipsie. Dla mnie jak ktoś kładzie płytki na ogrzewanie podłogowe na klej za 60-70 pln to jest ofiarą marketingu.

• 2 weeks później...

A mnie zastanawia jedno ...

Czy czasami nie płaci się za "marketing" ?

Ogrzewanie temperaturowe obecnie jest nisko temperaturowe i dodatkowo dość mocno "stabilne" jeśli chodzi o zmiany temperatur.

Tak naprawdę przy ogrzewaniu podłogowym wodnym warunki jakie ma klej są idealne , duuuuuuuuuużo lepsze od warunków na zewnątrz domu ...

Także dużo gorsze warunki maja płytki w garażu nie ogrzewanym ...

Czy czasami nie płaci się dodatkowo za ten "dopisek" ?

Czy ktoś stosował przy ogrzewaniu podłogowym zwykły klej do gresu ?

Gość Konto usunięte_1*
A mnie zastanawia jedno ...

Czy czasami nie płaci się za "marketing" ?

Ogrzewanie temperaturowe obecnie jest nisko temperaturowe i dodatkowo dość mocno "stabilne" jeśli chodzi o zmiany temperatur.

Tak naprawdę przy ogrzewaniu podłogowym wodnym warunki jakie ma klej są idealne , duuuuuuuuuużo lepsze od warunków na zewnątrz domu ...

Także dużo gorsze warunki maja płytki w garażu nie ogrzewanym ...

Czy czasami nie płaci się dodatkowo za ten "dopisek" ?

Czy ktoś stosował przy ogrzewaniu podłogowym zwykły klej do gresu ?

teraz wszystko jest oparte o marketing i za chwilę nic nie kupisz bo woda z mózgu i wszystko spada urywa rozlatuje , taki AJFON robiony w chinach sprzedawany przez amerykanów z marżą 58% toć to już korba

• 9 months później...
.. ja też wiekszość płytek na podłoge z ogrzewaniem kładlem na klej Alpol uelastyczniony (cena24pln) - elastyczy tylko do płytek 60x60(lepiej się rozpływał) i w momencie klejenia na karton gipsie. Dla mnie jak ktoś kładzie płytki na ogrzewanie podłogowe na klej za 60-70 pln to jest ofiarą marketingu.

Alpol też ma kleje w tej cenie. Pytanie czy warto je stosować nadal pozostaje i stoję właśnie przed tym wyborem :)

Gość Konto usunięte_1*
Ja robiłem 90m2 łacznie ale 80m2 to był mapei zabrakło i kupiłem atlas i po roku 3 płytki klejone atlasem latają , mapei jak pamiętam 65zł za worek a atlas coś pow 45 zł za worek , jak bym drugi raz robił to tylko mapei

Nie mam zielonego pojęcia , oby nie ale u mnie tak się stało i jestem zbulwersowany

Miałeś problem z płytkami podłogowymi? Ja mam na Atlasie S1 około 110 m2 płytek w rozmiarze 20x120 cm, wszędzie podłogówka, kładzione we wrześniu zeszłego roku i jak na razie spokój. Mam nadzieję, że tak pozostanie.