fotohobby 29.05.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 To niby ALPOL to jakiś mega marketing ? To nie marketing, ale JEGO dowiadczenia. pracował na Atlasie, było OK, ale tylko do czasu. Jak pojawiły się reklamacje, to wybrał coś innego. Ekipy, któe robią ocieplenia i elewacje mają takie same doświadczenia. Jakość spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 29.05.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Oczywiście. Mój glazurnik do formatu 90x45 i 60x60 wybrał sprawdzony przez siebie Alpol 511, http://www.alpol.pl/pl/katalog_produktow/go:22:12/ (tańszy od tego Atlasa) , ale część pomieszczeń robił też Mapei Adesilex P9, który kupiłem wcześniej. Za to do gresu 90*45 na obudowę kominka kupiłem Sopro No.1 bo tam warunki są bardziej ekstremalne, niż na podłodze. Mój glazurnik na pracę wykonaną Alpolem i Mapei dał taką samą gwarancję, ale na Atlasie pracować nie chciał. .. ja też wiekszość płytek na podłoge z ogrzewaniem kładlem na klej Alpol uelastyczniony (cena24pln) - elastyczy tylko do płytek 60x60(lepiej się rozpływał) i w momencie klejenia na karton gipsie. Dla mnie jak ktoś kładzie płytki na ogrzewanie podłogowe na klej za 60-70 pln to jest ofiarą marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 09.06.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 ..Dla mnie jak ktoś kładzie płytki na ogrzewanie podłogowe na klej za 60-70 pln to jest ofiarą marketingu. czemu tak uważasz?? Nie rozprowadza lepiej ciepła taki klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 09.06.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 A mnie zastanawia jedno ... Czy czasami nie płaci się za "marketing" ? Ogrzewanie temperaturowe obecnie jest nisko temperaturowe i dodatkowo dość mocno "stabilne" jeśli chodzi o zmiany temperatur.Tak naprawdę przy ogrzewaniu podłogowym wodnym warunki jakie ma klej są idealne , duuuuuuuuuużo lepsze od warunków na zewnątrz domu ...Także dużo gorsze warunki maja płytki w garażu nie ogrzewanym ... Czy czasami nie płaci się dodatkowo za ten "dopisek" ? Czy ktoś stosował przy ogrzewaniu podłogowym zwykły klej do gresu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 09.06.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 A mnie zastanawia jedno ... Czy czasami nie płaci się za "marketing" ? Ogrzewanie temperaturowe obecnie jest nisko temperaturowe i dodatkowo dość mocno "stabilne" jeśli chodzi o zmiany temperatur. Tak naprawdę przy ogrzewaniu podłogowym wodnym warunki jakie ma klej są idealne , duuuuuuuuuużo lepsze od warunków na zewnątrz domu ... Także dużo gorsze warunki maja płytki w garażu nie ogrzewanym ... Czy czasami nie płaci się dodatkowo za ten "dopisek" ? Czy ktoś stosował przy ogrzewaniu podłogowym zwykły klej do gresu ? teraz wszystko jest oparte o marketing i za chwilę nic nie kupisz bo woda z mózgu i wszystko spada urywa rozlatuje , taki AJFON robiony w chinach sprzedawany przez amerykanów z marżą 58% toć to już korba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 10.06.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 tylko po co ryzykować potem pęknięcia płytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 20.03.2017 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 .. ja też wiekszość płytek na podłoge z ogrzewaniem kładlem na klej Alpol uelastyczniony (cena24pln) - elastyczy tylko do płytek 60x60(lepiej się rozpływał) i w momencie klejenia na karton gipsie. Dla mnie jak ktoś kładzie płytki na ogrzewanie podłogowe na klej za 60-70 pln to jest ofiarą marketingu. Alpol też ma kleje w tej cenie. Pytanie czy warto je stosować nadal pozostaje i stoję właśnie przed tym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 20.03.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 AK515 jest ok na duży format, cena mniej niż 45pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.03.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ja robiłem 90m2 łacznie ale 80m2 to był mapei zabrakło i kupiłem atlas i po roku 3 płytki klejone atlasem latają , mapei jak pamiętam 65zł za worek a atlas coś pow 45 zł za worek , jak bym drugi raz robił to tylko mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.03.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ja robiłem 90m2 łacznie ale 80m2 to był mapei zabrakło i kupiłem atlas i po roku 3 płytki klejone atlasem latają , mapei jak pamiętam 65zł za worek a atlas coś pow 45 zł za worek , jak bym drugi raz robił to tylko mapei Sugerujesz, że jak mam na Atlasie elastycznym S1 to poodpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.03.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Sugerujesz, że jak mam na Atlasie elastycznym S1 to poodpadają? Nie mam zielonego pojęcia , oby nie ale u mnie tak się stało i jestem zbulwersowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.03.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Nie mam zielonego pojęcia , oby nie ale u mnie tak się stało i jestem zbulwersowany Miałeś problem z płytkami podłogowymi? Ja mam na Atlasie S1 około 110 m2 płytek w rozmiarze 20x120 cm, wszędzie podłogówka, kładzione we wrześniu zeszłego roku i jak na razie spokój. Mam nadzieję, że tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts