peter 7474 27.05.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Witam,Proszę o poradę, jakiego specyfiku użyć do wklejenia prętów zbrojeniowych w wieniec pod trzpienie ścianki kolankowej w narożach domu,Żywica sika tylko na zamówienie i dosyć wysoka cena.Tytan evolution III jest od ręki ,Hilti potrzebny specjalny pistolet.może coś jeszcze podpowiecie.pozdrawiam.pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 07.06.2016 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Witam, Dzięki za odzew Po lekturze internetowej powiedzmy że już wiem jaką żywicę zastosować ,teraz mam pytanie do osób które wklejały pręty zbrojeniowe w beton przy pomocy kotew chemicznych. Np.do pręta fi 12 jakiej średnicy użyć wiertła.oglądałem już chyba kilkadziesiąt porad z kotwieniem ale nigdzie nie ma informacji jak dobrać rozmiar wiertła do danego pręta.Z niecierpliwością czekam na info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalog 08.06.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Zazwyczaj średnica otworu to 2 mm lub 4 mm więcej, niż średnica kotwy. W zależności od tego jaką żywicę chcesz stosować, producenci zazwyczaj zamieszczają informacje na ten temat w kartach technicznych. Pamiętaj o przedmuchaniu otworu z pyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 08.06.2016 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Wielkie dzieki ,Mam zamiar użyć fischera,(epoksydowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts