Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szczeliny między palisadami i piasek

Recommended Posts

Witam,

W tamtym roku miałem kładzioną kostkę. Mam taki problem, że palisady na schodach i wokół tarasu nie są typowymi prostokątami, ale po bokach są lekko owalne i niestety przez te szczeliny piasek sypie się na potęgę.

Czy jest jakieś sprawdzone sposoby aby to uszczelnić?

Zastanawiałem się nad bezbarwnym silikonem, albo może jakieś szpilki do wbicia lub coś takiego?

Witam,

W tamtym roku miałem kładzioną kostkę. Mam taki problem, że palisady na schodach i wokół tarasu nie są typowymi prostokątami, ale po bokach są lekko owalne i niestety przez te szczeliny piasek sypie się na potęgę.

Czy jest jakieś sprawdzone sposoby aby to uszczelnić?

Zastanawiałem się nad bezbarwnym silikonem, albo może jakieś szpilki do wbicia lub coś takiego?

Sylikon ci odlezie, poza tym od slonca zzolknie i bedzie ochydnie wygladac. Za luzno ulozyli palisady, ja mam tez okragle z takim ksiezycowym wciecie, co wchodzi jedna w druga, i nic sie nie przesypuje. Ew jak kladli to mogli ciapnac troche zaprawa od strony piachu i nic by sie nie przesypywalo. Jedyne co mi przychodzi do glowy z tanich amatorskich rozwiazan, to odgarnij od gory piasek i przy samym laczeniu palisad wbij cos, jakis gwozdz. Tylko ze moze rdzewiec i rdza bedzie wyplywala. To na to moze pomoze pret gwintowany, one sa ocynkowane. Taka 6mm pociac na 3 po 30cm i wbic. Powinno zatrzymac piasek