Art74 28.05.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 witamChciałem w domu mieć ściany wewnętrzne ze starej cegły , niestety przy zalewaniu stropu na jedną ścianę pociekł beton który nie został zmyty , jak można to teraz wyczyścić , są zacieki i też są miejsca gdzie jest kilka milimetrów betonu na cegłach który mocno się trzyma Ma ktoś jakiś pomysł jak to wyczyścić ? Rozmawiałem z osobą co piaskuje cegłę i powiedział że on tego nie wyczyści nie da rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 28.05.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 (edytowane) Zeszlifuj szlifierką kątową za pomocą tarczy , później papierem ściernym nałożonym na krążek i też szlifierką . Edytowane 28 Maja 2016 przez mietek440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2016 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Szczotka na wiertarkę i do przodu. Dalej delikatniejszą szczotką drucianą się trzeba pobawić. Ja tak odchamiałem stare cegły przedwojenne z zapraw i tynków.Inna opcja to piaskowanie. I w brew temu co ktoś Ci powiedział jest to skuteczna metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 27.06.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 moze jeszcze jakiegoś szopa z Atlasu wyprubuj lub coś podobnego do zabrudzeń cementowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.06.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Gdzieś doczytałem, że jest różnica pomiędzy tym czy w mieszance jest wapno czy zamiennik typu cemplast. Wydaje mi się, że to bez różnicy ale ktoś pisał, że z cemplastem gorzej schodzi. Ciekawe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts