krzysiekw444 28.05.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam, Od dwóch lat jestem właścicielem działki z budynkiem mieszkalnym i dwoma budynkami gospodarczymi. Dostałem ją aktem darowizny od mojego ojca. Jak się niedawno okazało, ojciec około 13 lat temu z powodu złego stanu dachu, który mógł się zawalić rozebrał stodołę ale nie zgłosił tego w urzędzie, jedynie wyrejestrował budynek u ubezpieczyciela. Dowiedziałem się o tym niedawno. W akcie notarialnym na liście budynków stodoły nie ma. Obecnie jestem w zamiarze: 1. złożenia wniosku o ustalanie warunków zabudowy w związku z planowaną przebudową poddasza budynku mieszkalnego (działka nie ma planu zagospodarowania przestrzennego)2. złożenia zgłoszenia o budowie drewnianej altany ogrodowej, która ma stać w miejscu, w którym stała stodoła Problem jest następujący. Do obydwu pism muszę załączyć mapę ogólną, a na niej jak byk widnieje nieistniejąca stodoła. Nie wiem jak było w 2003r kiedy miała miejsce rozbiórka, ale z tego co się dowiedziałem, obecne prawo budowlane do rozbiórki takiej stodoły wymaga zgłoszenia (była niższa niż 8m, daleko od granic działki). Jakby na to nie patrzeć, ojciec - poprzedni właściciel - samowolnie rozebrał stodołę. Co z tym teraz zrobić? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 28.05.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Aktualną mapkę inwentaryzacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts