magduśś 28.05.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Witam. I na mnie przyszedł czas, chcemy się z mężem budować. Znaleźliśmy fajną działkę i wstępnie wybraliśmy projekt domu. Udaliśmy się więc do urzędu, ale tak niewiele się dowiedzieliśmy, więcej sami znaleźliśmy. A czas nas godni. Załączony rysunek przedstawia naszą działkę, to ta obrysowana na czerwono litera "L". teoretycznie ma ona 1132mkw, w praktyce wychodzi, że działki budowlanej jest tylko niespełna 400mkw. (18,52 x 21,57). Według informacji ze strony situ miasta wychodzi na to, że większość działki oznaczona jest ZII czyli "pasem zieleni" na którym budować się nie można(kolor zielony), natomiast pozostała ziemia to MUIV jest przeznaczona pod zabudowę(kolor różowy?). Znalazłam zatem, że pod tym symbolem na tej ziemi widnieją warunku zabudowy "1) minimalna powierzchnia działki budowlanej dla : a) budynków wolnostojących – 800 m2 b) zabudowy bliźniaczej – 600 m2". Projekt domu który wybraliśmy tutaj http://www.tooba.pl/projekt-domu-Z174-TYC-821. Najważniejsze pytanie, czy możemy się budować? Czy działki budowlanej jest za mało? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje, wychodzi na to, że w naszym urzędzie pracują ludzie mniej inteligentni ode mnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 28.05.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Jeśli chcecie sie budować z kredytu to po nowej ustawie żaden bank wam go nie da. Jeśli za swoje to i tak uważam że nie bedzie pozwolenia na budowe, ale niech wypowiedzą sie mądrzejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 02.06.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 minimalna powierzchnia działki budowlanej dla : a) budynków wolnostojących – 800 m2- no i masz odpowiedz ! tak powinien być zrobiony podział gruntów, aby działka BUDOWLANA miała co najmniej 800m2 powierzchni.- ważną sprawą jest również dostęp działki do drogi publicznej ( i sieci ) , której nie widać na rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduśś 05.06.2016 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 droga do drogi jest, nie rysowałam bo i po co, jak na papierze mam że jest.ale do sedna.na tej działce nie można się budować, w końcu łaskawy urząd się wysilił i posprawdzał, ale po znajomości.szkoda, że sprzedający [na pozór całkiem fair] chcą ludzi w bambuko zrobić.dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts