Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Solidna Betoniarnia w Warszawie

Recommended Posts

buduję na Zaciszu, beton wziąłem z thomasbeton z Matuszewskiej (Targówek Fabryczny)mają tanio b20 145 pln/m3, a beton jest w porządku mają przynajmniej taniej niż cała reszta( lafarge z marywilskiej cena za metr duzo ponad 200 pln :o ), a i za pompe płaciłem 300 pln całe lanie fundamentów i tak samo stropu, lepsze to rozwiązanie niż większości betoniarni gdzie pompę licza za godzinę i wczas pracy pompy wliczaja przyjazd pompy, powrót i mycie, to jest dopiero zdzierstwo.

Ja korzystalem z Firmy Bosta Beton ... maja dobry sprzet i ekipe ... mam jedno male ale .. zamowione zostalo 8m3 betonu ..ale przywiezione 7m3 ... po telefonie do firmy i podaniu wymiarow zalewanego terenu ..kobieta przeprosila .. i kazala zaplacic odpowiednio mniej.

Maja siedziby w Kaweczynie i Falenicy.

izz nikt mi tej firmy nie polecał, podzwoniłem popytałem o ceny, tam mieli tanio, pojechałem pogadałem z szefem i staneło na takiej cenie. Jest to cena netto ale i taką tylko zapłaciłem, mogłem wziąść z bosty beton tylko, że koszt byłby znacznie większy no i to liczenie za pompę mi nie odpowiada

Z tego co pamietam to za pompe (1,5godz) + betoniarka + 8m3 -> 2100PLN (faktura)

Gdzie 1,5 godziny to jest liczone tak .. placisz tak czy innaczej godzine ... za przyjazd ... a ze u nas udalo sie wylac w 30min dlatego jest liczone 1,5 godz ... z tego co pamietam to pompa kosztowala okolo 300PLN/godz.

Lafarge 190zł/m3 brutto i z nimi zalałem fundamenty, natomiast strop to już robota Thomasbeton. Ta druga firma dużo tańsza no i cena pompy jest wilczona w cenę betonu ( niewielką i indywidualnie negocjowaną ). W Lafarge wszystko jest "w białych rękawiczkach" elegancko a jakże a w Thomas i handlowiec i kierowca pompy czy betoniarki klnie jak szewc, opieprza kierownika budowy jak ten niedajbóg pomyli się w obliczeniach i trzeba będzie dojechać z kilkoma metrami betonu dodatkowo ( płacąc oczywiście ) no ale cena i pozostała gotówka w kieszeni pozostawia na długo jerszcze uśmiech na twarzy inwestora :)

natomiast strop to już robota Thomasbeton. Ta druga firma dużo tańsza no i dają bez f-ry jak komuś nie zależy na dorabianiu Państwa a cena pompy jest wilczona w cenę betonu ( niewielką i indywidualnie negocjowaną ).

TOś odważny chłop. Jak ci się strop rozleci to z reklamacjami do Pana Boga, bo bez faktury to cię nawet znać nie będą i pierwszy raz na oczy widzą.

A poza tym, ciekawe jak certyfikat (wymagany ostatnio) na materiały przedstawisz, jak się zapytają, z czego strop i zapewne wieniec lane.

Nie bawcie się w podchody z betonem, to nieduży relatywnie koszt w porównaniu z domem, a od niego za dużo zależy

A ja jestem bardzo zadowolona z Lafarge.

Cena 155 za B20 netto. Pompa bez faktury. Punktualni, miła obsługa-przedstawiciel przyjeżdża do ciebie, nie musisz jeździć do betoniarni, żeby zapłacić (większość tak chciała), przywozi ci fakturkę.

Przedstawiciel dopiero co zakończył budowę swojego domu, więc służy ci radą i to na pewno nie jako przedstawiciel, ale z własnego doświadczenia.

W sumie OK.

A B10 za 145 netto. Taniej nie znalazłam.

TOś odważny chłop. Jak ci się strop rozleci to z reklamacjami do Pana Boga, bo bez faktury to cię nawet znać nie będą i pierwszy raz na oczy widzą.

...rozleci? tyle stali, zbrojonych belek i betonu i się rozleci ? Nie sądzę. Obecnie mieszkam w domu, którego strop widział o wiele mniej zbrojenia a wylany był taczką z betoniarki - jak to kiedyś się robiło. Stoi i ma się nieźle.

A poza tym, ciekawe jak certyfikat (wymagany ostatnio) na materiały przedstawisz, jak się zapytają, z czego strop i zapewne wieniec lane.

Pokażę f-rę na cement i pospółkę i wskarzę na betoniarkę :wink: . Pozatym mam wz-ki jest tam wzmainka o jakości betonu dostarczonego do mnie, to tak dla mojej oczywiście spokojności .

Nie bawcie się w podchody z betonem, to nieduży relatywnie koszt w porównaniu z domem, a od niego za dużo zależy

Zgadzam się. Ale to tylko papier cię uspokaja bo beton podejrzewam mamy taki sam.

Pozdrawiam.

Ja też buduję dom w Wawrze. Brałam beton, cement i bloczki fundamentowe od p. Topczewskiego. Nie mogę narzekać, facet przywoził wszystko terminowo, bez opóźnień, sami zrzucali cement (jeśli był luzem a nie na palecie). Brałam też od niego piach i żwir. Jak chcesz to proszę, oto telefon do niego: 0602275041. Może i Ty skorzystasz. Dla mnie był cenowo najlepszy. Biorę jeszcze u niego szambo betonowe, ale to dopiero jesienią.

Bard13. - popieram Cię w 100%.

Beton to podstawa i trzeba go mieć z pożądnej betoniarni z certyfikatem zgodności.

Ja brałem beton z DYCKERHOFF z Płochocińskiej. Polecam. Są punktualni i konkurencyjni cenowo. Wystawiają certyfikat zgodności.

Oczywiście nie można mówić, że małe betoniarnie mają gorszy beton, ale pewnie trudniej jest to zweryfikować.

Pozdrawiam

Mariusz

w ubiegłym roku brałem beton z "Thomasbeton", każda dostawa miała b. szczegółową WZ-tkę, bez jakiegokolwiek problemu dostałem certfikat zgodności, oglądałem ich silosy z kruszywem,

na ławy brałem z "Bosty"(sugestia wykonawcy), potem już z "Thomasbeton" mieli lepszą cenę i dobrą jakość

api