Adam2004 27.07.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Proszę o informacje nt waszych doświadczeń w dostawie betonuB20,B15 w Warszawie ,rejon Gocław, Wawer,Praga Prosze o ceny i namiary.Czy jest różnica w obsłudze i gatunku pomiędzy np znaną Bostą a małymi betoniarniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam2004 27.07.2004 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Brak dobrych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izz 28.07.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Mnie też ten temat interesuje.Jest b.dużo firm produkujących beton w Warszawie - wiadomo najwazniejsza jakość i rekomendacje ale ,którą wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 28.07.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 buduję na Zaciszu, beton wziąłem z thomasbeton z Matuszewskiej (Targówek Fabryczny)mają tanio b20 145 pln/m3, a beton jest w porządku mają przynajmniej taniej niż cała reszta( lafarge z marywilskiej cena za metr duzo ponad 200 pln ), a i za pompe płaciłem 300 pln całe lanie fundamentów i tak samo stropu, lepsze to rozwiązanie niż większości betoniarni gdzie pompę licza za godzinę i wczas pracy pompy wliczaja przyjazd pompy, powrót i mycie, to jest dopiero zdzierstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izz 28.07.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Czy to jest cena netto ? Czy ktoś polecił Ci tę firmę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 28.07.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Ja korzystalem z Firmy Bosta Beton ... maja dobry sprzet i ekipe ... mam jedno male ale .. zamowione zostalo 8m3 betonu ..ale przywiezione 7m3 ... po telefonie do firmy i podaniu wymiarow zalewanego terenu ..kobieta przeprosila .. i kazala zaplacic odpowiednio mniej. Maja siedziby w Kaweczynie i Falenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 28.07.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 izz nikt mi tej firmy nie polecał, podzwoniłem popytałem o ceny, tam mieli tanio, pojechałem pogadałem z szefem i staneło na takiej cenie. Jest to cena netto ale i taką tylko zapłaciłem, mogłem wziąść z bosty beton tylko, że koszt byłby znacznie większy no i to liczenie za pompę mi nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izz 28.07.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Witaj woj_sJaką cenę uzyskałes w Bosta Beton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 28.07.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Z tego co pamietam to za pompe (1,5godz) + betoniarka + 8m3 -> 2100PLN (faktura) Gdzie 1,5 godziny to jest liczone tak .. placisz tak czy innaczej godzine ... za przyjazd ... a ze u nas udalo sie wylac w 30min dlatego jest liczone 1,5 godz ... z tego co pamietam to pompa kosztowala okolo 300PLN/godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obudowieniewiemnic 28.07.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Lafarge 190zł/m3 brutto i z nimi zalałem fundamenty, natomiast strop to już robota Thomasbeton. Ta druga firma dużo tańsza no i cena pompy jest wilczona w cenę betonu ( niewielką i indywidualnie negocjowaną ). W Lafarge wszystko jest "w białych rękawiczkach" elegancko a jakże a w Thomas i handlowiec i kierowca pompy czy betoniarki klnie jak szewc, opieprza kierownika budowy jak ten niedajbóg pomyli się w obliczeniach i trzeba będzie dojechać z kilkoma metrami betonu dodatkowo ( płacąc oczywiście ) no ale cena i pozostała gotówka w kieszeni pozostawia na długo jerszcze uśmiech na twarzy inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 28.07.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 u mnie nie pamiętam, żeby leciały nie cenzuralne słowa, ale jak zamówiłem za mało bez problemu przywieźli więcej ostatnią gruszką, bez żadnego grymasu. wolałem mieć kasiorkę w kieszeni zadowolenie na twarzy, niż tylko białe rękawiczki w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izz 28.07.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 dziękuje za odpowiedzi i zapraszam innych do reklamowania bądź znięchęcania konkretnych betoniarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 28.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 natomiast strop to już robota Thomasbeton. Ta druga firma dużo tańsza no i dają bez f-ry jak komuś nie zależy na dorabianiu Państwa a cena pompy jest wilczona w cenę betonu ( niewielką i indywidualnie negocjowaną ). TOś odważny chłop. Jak ci się strop rozleci to z reklamacjami do Pana Boga, bo bez faktury to cię nawet znać nie będą i pierwszy raz na oczy widzą. A poza tym, ciekawe jak certyfikat (wymagany ostatnio) na materiały przedstawisz, jak się zapytają, z czego strop i zapewne wieniec lane. Nie bawcie się w podchody z betonem, to nieduży relatywnie koszt w porównaniu z domem, a od niego za dużo zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 28.07.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Nie mam powodu aby nie polecic Bosta Beton ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 28.07.2004 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 A ja jestem bardzo zadowolona z Lafarge. Cena 155 za B20 netto. Pompa bez faktury. Punktualni, miła obsługa-przedstawiciel przyjeżdża do ciebie, nie musisz jeździć do betoniarni, żeby zapłacić (większość tak chciała), przywozi ci fakturkę.Przedstawiciel dopiero co zakończył budowę swojego domu, więc służy ci radą i to na pewno nie jako przedstawiciel, ale z własnego doświadczenia.W sumie OK.A B10 za 145 netto. Taniej nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpatoka 28.07.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Witam, W Rebertowie jest mała betoniarnia. Ja sobie ją chwale bo są bardzo elastyczni i sumienni. Jak odnajde namiary to dopisze. Pozdrawiam,dpatoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obudowieniewiemnic 28.07.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 TOś odważny chłop. Jak ci się strop rozleci to z reklamacjami do Pana Boga, bo bez faktury to cię nawet znać nie będą i pierwszy raz na oczy widzą. ...rozleci? tyle stali, zbrojonych belek i betonu i się rozleci ? Nie sądzę. Obecnie mieszkam w domu, którego strop widział o wiele mniej zbrojenia a wylany był taczką z betoniarki - jak to kiedyś się robiło. Stoi i ma się nieźle. A poza tym, ciekawe jak certyfikat (wymagany ostatnio) na materiały przedstawisz, jak się zapytają, z czego strop i zapewne wieniec lane. Pokażę f-rę na cement i pospółkę i wskarzę na betoniarkę . Pozatym mam wz-ki jest tam wzmainka o jakości betonu dostarczonego do mnie, to tak dla mojej oczywiście spokojności . Nie bawcie się w podchody z betonem, to nieduży relatywnie koszt w porównaniu z domem, a od niego za dużo zależy Zgadzam się. Ale to tylko papier cię uspokaja bo beton podejrzewam mamy taki sam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 28.07.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Ja też buduję dom w Wawrze. Brałam beton, cement i bloczki fundamentowe od p. Topczewskiego. Nie mogę narzekać, facet przywoził wszystko terminowo, bez opóźnień, sami zrzucali cement (jeśli był luzem a nie na palecie). Brałam też od niego piach i żwir. Jak chcesz to proszę, oto telefon do niego: 0602275041. Może i Ty skorzystasz. Dla mnie był cenowo najlepszy. Biorę jeszcze u niego szambo betonowe, ale to dopiero jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1 28.07.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Bard13. - popieram Cię w 100%.Beton to podstawa i trzeba go mieć z pożądnej betoniarni z certyfikatem zgodności. Ja brałem beton z DYCKERHOFF z Płochocińskiej. Polecam. Są punktualni i konkurencyjni cenowo. Wystawiają certyfikat zgodności. Oczywiście nie można mówić, że małe betoniarnie mają gorszy beton, ale pewnie trudniej jest to zweryfikować. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
api 28.07.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 w ubiegłym roku brałem beton z "Thomasbeton", każda dostawa miała b. szczegółową WZ-tkę, bez jakiegokolwiek problemu dostałem certfikat zgodności, oglądałem ich silosy z kruszywem, na ławy brałem z "Bosty"(sugestia wykonawcy), potem już z "Thomasbeton" mieli lepszą cenę i dobrą jakość api Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts